Baanupdate

Kapwerkzaamheden
In totaal zijn er 95 bomen gerooid. De redenen voor het rooien van deze bomen zijn divers; veiligheid (zoals afbrekende takken), ziekte (essenziekte), eiken en essen de ruimte te geven om te groeien, de hole speelvriendelijker te maken en de belangrijkste reden is om meer licht en lucht te verkrijgen op een aantal greens en teeboxen.

Dit laatste is nodig om straks goede greens, zonder schimmel en ziektes, te behouden zonder gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vanaf 2020 mogen deze namelijk nauwelijks meer gebruikt worden (Green Deal).

Hieronder: hole 11- door het weghalen van de bomen krijgt de green veel meer daglicht.

hole-11

Upgrade oefenfaciliteiten
De driving range is voorzien van nieuwe afslagmatten, driving range ballen en targets.
Tevens is er gestart met de aanleg van een oefengreen beneden bij de driving range, links van hole 13/14. De grond is flink opgehoogd, er wordt drainage en beregening aangelegd. De nieuwe green kan over ongeveer twee maanden gebruikt worden. U kunt hier dan vanaf een afstand tot wel + 30 meter pitchen & chippen.

Robotmaaiers
U kunt sinds kort diverse robotmaaiers in de baan tegenkomen. De Enk Groen & Golf  heeft recentelijk een fairwayrobotmaaier geïnstalleerd. De maaimachine doet constant z’n werk volgens een ingestudeerd patroon. Hij draait rondjes, rijdt volautomatisch achteruit, heft de maaibalken en stuurt een sms aan de greenkeeper als hij met een vooraf ingesteld werkgebied klaar is. Momenteel wordt de maaier uitgebreid getest.

Ook is er een (kleine) gloednieuwe robotmaaier geïnstalleerd bij de green van hole 18. Vooral de steile helling naar de green toe was met bemande apparatuur lastig om te maaien. De Robotmaaier (Husqvarna Automower 550) heeft hier totaal geen moeite mee. Deze maait in alle weersomstandigheden en is geschikt voor hellingen tot 45 procent. Het gras van het talud voor de green van hole 18 zal nu structureel korter gemaaid zijn, wat de spelvriendelijkheid ten goede komt. De machine heeft een laag geluidsniveau, zodat de golfers en de natuur niet worden verstoord.

Hieronder: de Husqvarna Automower op de helling naar de green van hole 18

18-robot

Aanleg drainage hole 8
Er is hard gewerkt aan de linkerkant van de fairway en bij de green. De bedoeling is om ook deze gedeelten van de hole droger te krijgen net als de fairway d.m.v. extra drainage en zandbewerkingen.

Wij wensen u veel golfplezier op De Hooge Rotterdamsche!