Datum:  20/05
Tijdstip: 1-tee start vanaf 13:30 uur tot 15:45 uur
Spelvorm: Greensome Stableford (18-holes, vanaf hole 1)
Inschrijven: via reserveringssysteem (OGS) of door een e-mail te sturen naar jeroen@dehoogerotterdamsche.nl
Bestemd voor: cl, Clubleden, Jeugdleden
Organisatie: Jeugd

Het Familietoernooi is een toernooi waarbij het doel is om zoveel mogelijk mensen te laten deelnemen aan de gezelligste dag van het jaar! Daar komt nog bij dat we als golfwereld ook graag ons steentje bijdragen aan de sportontwikkeling van jonge kindere ndoor geld in te zamelen voor het Jeugdsportfonds.

VOOR WIE
Deelname aan het familie toernooi is open voor (jeugd)Leden en Twilightabonnees. Zij kunnen hun familielid of partner uitnodigen. Er wordt gespeeld in koppels. Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- per koppel. Het door de spelers betaalde inschrijfgeld wordt door de golfclub overgemaakt op een door de NGF hiervoor speciaal geopende rekening en komt grotendeels ten goede aan het goede doel.

SPELVORM
De spelvorm voor de voorronden op de golfclubs is Greensome Stableford (18-holes). Beide spelers slaan op elke hole af en bepalen vervolgens met welke bal zij de hole uitspelen. De speler wiens bal niet is gekozen, slaat de tweede slag en vervolgens slaan de spelers om beurten.

HANDICAPVERREKENING
Het aantal Handicap Slagen voor een paar is gelijk aan 60% van de lagere EGA Playing Handicap + 40% van de hogere EGA Playing Handicap. De beide getallen worden vóór het afronden bij elkaar opgeteld. Daarna wordt de som afgerond (0.5 wordt naar boven afgerond). Indien spelers van verschillende tees spelen met een verschillende Par, wordt het verschil in Par niet extra gecompenseerd. Voor een gedetailleerde beschrijving verwijzen wij u naar het EGA Handicapsysteem uitgegeven door de Nederlandse Golf Federatie.

LANDELIJKE FINALE
Het is een landelijk toernooi waarbij op zondag 7 oktober 2018 een finale gespeeld wordt met de beste teams (44 Bruto en 24 Netto) uit de voorrondes op de deelnemende locaties. Voor de finale, die wordt gehouden op zondag 7 oktober 2018 op de Nunspeetse, plaatsen zich de beste 44 koppels bruto en de beste 24 koppels netto die winnaar zijn geworden van de landelijke voorronden op de golfverenigingen.

 

FamiliegolfToernooi_logo_2017_03