Datum:  30/05
Tijdstip: 1-tee start vanaf 10:00 uur tot 12:30 uur
Spelvorm: Texas Scramble Stableford (18-holes)
Inschrijven: via reserveringssysteem (OGS)
Bestemd voor: Clubleden, Introductieabonnees, Jeugdleden (Vanaf 13 jaar)
Organisatie: Wedstrijdcommissie

INSCHRIJVEN IS INDIVIDUEEL, TEAM-INDELING WORDT DOOR DE WEDSTRIJDCOMMISSIE GEDAAN

Hoe werkt het
Groeps-Stableford in vierballen, waarbij om de beurt iemand voor dubbele punten speelt middels de gele bal of voor triple punten middels de oranje bal.

Bijzonderheden
De score van de speler met de (virtuele) “gele” bal en de score van de speler met de (virtuele) “oranje” bal en de beste score van de overige 2 spelers worden bij elkaar opgeteld en genoteerd.
Wedstrijdleiding zorgt niet voor de gele en oranje ballen en er hoeft ook niet verplicht met een gele/oranje bal gespeeld te worden
Met iedere gekleurde bal moet ieder teamlid tenminste viermaal een hole spelen. Tweemaal (per bal) heeft het team dus een vrije keuze. Het team bepaalt zelf wie op welke hole een bepaalde bal speelt.
Raakt een gekleurde bal verloren dan mag deze worden vervangen door een witte bal. De (drie)dubbele score komt vanaf dat moment voor de rest van de wedstrijd te vervallen. Vanaf dit moment een ‘gekleurde’ score noteren en de twee beste witte scores of (als beide gekleurde ballen zijn verloren) de beste drie witte scores.
Indien een gekleurde bal out of bounds is geslagen of – onspeelbaar – in een waterhindernis is beland is deze voor de wedstrijd verloren.
Een eenmaal verloren gekleurde bal blijft verloren gedurende de rest van de wedstrijd.