Hoera, we gaan golfen!

Wie wil golfen op één van Nederlands mooiste golfbanen, is welkom bij De Hooge Rotterdamsche. Kunt u nog niet golfen? Geen nood. Bij Golf Academy Zuid Holland, leert u de fijne kneepjes van het vak . Weet u nog niet zeker of u het wel leuk vindt? Probeer dan een gratis inlooples . In deze blog leggen wij u in ieder geval vast uit, waarom golfen zo leuk is.

Inspanning en ontspanning

Om te golfen spant u zich zowel mentaal als fysiek in. Als de bal op een lastige plek ligt, bedenkt u een creatieve oplossing. U houdt rekening met de wind en andere externe factoren. Met welke club kunt u het beste slaan? Als u dan uiteindelijk uw bal ver weg hebt geslagen, maakt u een wandeling om weer verder te kunnen golfen. U loopt heel wat af en u bouwt gegarandeerd aan uw uithoudingsvermogen (pssst…daarbij vergeten we het bestaan van de golfkarretjes even). Tegelijkertijd heeft golfen een ontspannende uitwerking. Iedereen voelt zich na een dagje golfen altijd weer fris en energiek.

Natuur

Golfbanen liggen vaak prachtig in de natuur. U bent even helemaal weg. Tussen de bomen, in het gras, omgeven door weelderige vijvers en glooiende heuvels. U hoort de vogels fluiten en de bomen ruisen. U bent een dagje lekker buiten.

Verschillende golfbanen Dat u in de natuur bent is fijn, maar de golfbanen zelf zijn ook prachtig aangelegd. Het leuke is dat u met uw golfdiploma overal ter wereld mag golfen( deze zin kan beter weg). In Nederland zijn alle golfbanen al verschillend. De ene golfbaan is de andere niet. Moet u zich voorstellen hoe het is om in Egypte te golfen of in Australië of Hong Kong. Of dichterbij huis, Frankrijk of Engeland. Het is altijd weer leuk om een nieuwe golfbaan te ontdekken. Overigens zijn golfvakanties tegenwoordig behoorlijk populair, een echte aanrader.

Uitdagende sport

Golfen is uitdagend. Er zijn verschillende spelvarianten die altijd anders verlopen. Het weer kan het spel behoorlijk beïnvloeden. De banen verschillen, de ene is heuvelachtig en de ander heeft meer watervlaktes. Het is altijd een verrassing op wat voor baan u terecht komt. Zo blijft golfen een uitdaging.

Laagdrempelig

Jong en oud kan leren golfen. Terwijl veel mensen denken dat golfen alleen is weggelegd voor mannen van middelbare leeftijd, staan er in de praktijk heel wat jongeren en zeker ook dames op de baan.

Veel vrijheid

Wie golft, mag zelf bepalen met wie hij dat doet, wanneer en hoelang. Zo vindt u altijd wel een gaatje in uw agenda om even stoom af te blazen op de golfbaan. Struint u het liefst de hele middag over de baan? Dat kan! U mag het allemaal zelf bepalen.

Kleine kans op blessure

Ook fijn. De kans op blessures is miniem.

Netwerken

Volgens de Nederlandse Golf Federatie is 10% van de golfers begonnen met golfen, door het zakenleven. Golfen is een ideale manier om te netwerken. Regelmatig verwelkomen wij zakenpartners die de boel al golfend eens onder de loep nemen. Zo maken bedrijven op een ontspannen manier innovatieve beslissingen. Dat smaakt naar meer. De werkende golfer wil ook in zijn vrije tijd wel een balletje slaan.

Lekker hard tegen de bal slaan

En dan het laatste punt. Wie zijn frustraties kwijt wil, kan lekker hard tegen het balletje slaan… Ja hoor, het werkt echt!

Hebben wij u geïnspireerd? Wilt u weten wat een eagle of albatross is? Of kunt u het al een beetje, maar wilt u graag uw balvlucht verbeteren? Informeer bij onze Golf Academy Zuid Holland naar een cursus golfen op uw niveau. Tot gauw!