Nieuwsbrief 12 juli 2019

Ready Golf: Klaar staan & provisionele bal

Klaar staan
Zorg ervoor dat je al helemaal klaar bent om te spelen als je aan de beurt bent. Dit voorkomt veel frustratie van andere spelers en de ronde zal ook een stuk sneller gaan. Vlak voordat je bij je bal aankomt kun je alvast kijken wat de windrichting is. Gebruik je een rangefinder? Laser dan alvast de afstand terwijl anderen slaan en doe dat niet pas als het jouw beurt is.

Speel een provisionele bal
Zodra je denkt dat je bal verloren of buiten de baan zou kunnen zijn, speel je een provisionele bal. Stel dat de eerste bal verloren is, dan hoef je niet terug te lopen naar de plaats waar je vandaan kwam omdat je al een provisionele bal hebt gespeeld.

Op hole 12, 14 en 16 kunt u ook kiezen voor de tijdelijke plaatselijke regel bij ‘verloren bal’ of ‘buiten de baan’: een bal droppen op de fairway met bijtelling van twee strafslagen.

readygolf-prov-klaarstaan

De Hooge Rotterdamsche pet

Vanaf heden is de enige echte Hooge Rotterdamsche pet beschikbaar! Op de voorkant van de donkerblauwe pet staat het initiaal. Op de achterkant de tekst ‘De Hooge Rotterdamsche’. Hij is makkelijk te verstellen zodat hij altijd goed zit. De pet is verkrijgbaar bij de receptie voor € 16,95.

Pet-nb

Laatste kans: Inschrijving Golf3daagse 2019 sluit 3 augustus!

Nog maar een kleine drie weken en da sluit de inschrijving van de Golf3daagse! Er zijn nog plekken beschikbaar, dus schrijf u nu nog in om 1, 2 of zelfs 3 dagen mee te spelen en het 30-jarig jubileum te vieren! Wees er snel bij, want op vrijdag 9 augustus en zaterdag 10 augustus zitten we al bijna op het maximaal aantal deelnemers. Bent u twilight-lid? Dan kunt op zondag 11 augustus aan de wedstrijd deelnemen.

Nog niet op de hoogte wat het programma is tijdens de drie speeldagen, lees er meer over via deze link.

Wel al ingeschreven, maar het inschrijfgeld nog niet overgemaakt? Voor de organisatie is het wenselijk als u het inschrijfgeld uiterlijk 1 augustus overgemaakt heeft op rekeningnummer NL 37 RABO 0160970210 ten name van Golfclub de Hooge Rotterdamsche, onder vermelding van G3D – speeldag(en) en naam. De kosten zijn: € 70,- op vrijdag, € 25,- op zaterdag en € 15,- op zondag.

Speelt u mee en u vindt het gezellig als uw partner ’s avonds aansluit voor het diner? Ook dit is mogelijk. Mail ons en wij stemmen dit graag met u af om ook de brasserie te kunnen informeren over eventuele extra couverts.

Het mailadres is: golf3daagse@gmail.com of bel met Nicolette Zwijnenburg: 06 515 66 272 of Bas Zwijnenburg: 06 54 63  2919.
Logo_G3D_30-jaar_2019-web

Wedstrijden

Clubkampioenschappen Strokeplay
Dit weekend wordt er gestreden om de CK strokeplay. De deelnemers lopen twee rondes van 18 holes. De ochtendronde start om 07.30 uur, de middagronde om 13.00 uur. Er wordt vanaf hole 1 en hole 10 gestart. De uitslagen kunt u aan het eind van de dag zien via OGS. Op zondag spelen de beste 39 spelers (inclusief senioren) in de finale. Er wordt gestart tussen 13.00 en 15.00 uur. De prijsuitreiking zal omstreeks 20.00 uur plaatsvinden. Wij hopen u dan te zien!

Overige wedstrijden in de maand juli

 • Zondag 21 juli, Seizoenscup 3
 • Zondag 28 juli, Monthly Medal A

De inschrijving voor beide wedstrijden is al geopend.

Uitslagen

Buitenbokaal

De Buitenbokaal 2019 werd afgelopen vrijdag gespeeld op de bijzonder gastvrije- en mooie baan van De Batouwe bij Tiel. Het was wederom een super gezellige “ samen-uit-samen-thuis” dag voor de maximaal 24 deelnemers, die weer makkelijk gevuld werd.

Op een  prachtige zonnige dag, spelend tussen de fruitbomen, waren de verschillen tussen de nummer 1, 2 en 3 minimaal: 1.

 1. Marja Reuver
 2. Heleen Schipper
 3. Annemiek de Lange.

Barend van de Bor van Ketel1, ook al was hij met pensioen en kon hij niet, had weer gezorgd voor de prijzen voor de bijzondere verrichtingen.

Buitenbokaal-2019

Seizoenscup

Op zaterdag 29 juni is de 2e wedstrijd om de Seizoenscup gespeeld. De winnaars:

 1. Lucas van Oortmerssen (38 stbf)
 2. Ed Fok (37 stbf) (betere laatste 9)
 3. Bart Zeldenrust (37 stbf)

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Seizoenscup-nb

Rijnmond Open Golf: Vrijwilligers gezocht

Zoals voorgaande jaren duidelijk is geworden, kan het Rijnmond Open alleen succesvol verlopen met een groot aantal vrijwilligers. Vorig jaar hebben zo’n 50 vrijwilligers hun bijdrage geleverd aan het succesvolle verloop van het toernooi.

Ook voor het komende Rijnmond Open Golf zijn we op zoek naar een vergelijkbaar aantal vrijwilligers. Aanvullende informatie vindt u op www.rijnmondopengolf.nl/vrijwilligers. Aanmelden als vrijwilliger kunt u via het inschrijfformulier op de website van het Rijnmond Open.

Rog-NB-2019

Uitreiking Cheque aan Omnivereniging de Pont & Uitslag Regiowedstrijd en oproep donateur te worden.

Uitreiking Cheque aan Omnivereniging de Pont & Uitslag Regiowedstrijd en oproep donateur te worden.

Uitslag Regiowedstrijd woensdag 3 juli jl.

In de laatste berichtgeving vanuit de Old Grand – Dad commissie van onze golfclub hebben wij de uitslag van de clubwedstrijd vermeld.

Op woensdag 3 juli jl. vond op Burggolf Zoetermeer deze regiowedstrijd plaats, georganiseerd door vrijwilligers van Golfclub Westerpark. Onder prima weersomstandigheden gingen 80 grootvaders/donateurs van start om een plaats in de landelijke finale te bemachtigen welke op 7 augustus a.s. plaatsvindt bij Golfclub de Graafschap te Lochem.

Vanuit onze clubwedstrijden hadden zich de volgende deelnemers gekwalificeerd die met vol enthousiasme aan deze wedstrijd begonnen:

 1. Jan Vreeburg
 2. André v. Waveren
 3. Jan Kouwenhoven
 4. Carel Hammer
 5. Wim Koelemij
 6. Niek Markus.

Daarnaast nemen ook de clubconsuls van de vertegenwoordigende verenigingen deel zodat DeHooge Rotterdamsche met 7 man probeerden 1 of meer plaatsen in de landelijke finale te bemachtigen.

De winnaar – de cut lag bij 32 stablefordpunten – dit keer was een speler van Gc Westerpark die op zijn “homecourse”afgetekend 1e werd met 41 stableford punten. Nummer 2 & 3 hadden 35 stablefordpunten.

Ondanks het mooie weer hebben onze vertegenwoordigers geen kans gezien zich in de strijd te mengen, hoewel Jan Vreeburg & Carel Hammer er met 31 punten heel dichtbij waren. Jammer genoeg heeft Wim Koelemij door fysiek ongemak de wedstrijd niet af kunnen maken.

De overige deelnemers van De HoogeRotterdamsche moesten genoegen nemen met een bescheiden plaats op de uitslagenlijst – in willekeurige volgorde –  te weten, 23e, 31e,63e , 67e en 77e .

Desondanks was de sfeer onder de deelnemers tijdens de afsluitende barbecue prima en hebben we genoten van een mooie golfdag!

Uitreiking cheque Project “Schuiftafeltennis & Goalbal 

Jl. dinsdag 9 juli vond de uitreiking plaats van de cheque ad € 6.000, – namens de Stichting Old Grand- Dad door de clubconsul aan Omnivereniging De Pont, gevestigd aan de Ringdijk in Rotterdam. Vanuit de mytylschool De Brug is destijds het initiatief genomen om deze vereniging op te richten.  Zij hadden een aanvraag gedaan voor een tafeltennisschuiftafel en 2 goalball doelen. Goalball wordt gespeeld door mensen met een visuele handicap. Met de aanschaf van de schuiftafel wordt het veelvuldig verplaatsen van het huidige exemplaar voorkomen waardoor deze langer meekan. De 2 huidige goalballdoelen bestonden uit met tape aan elkaar verbonden delen waarvan ook het net ontbrak. Het uiteenzetten van deze activiteiten zou teveel ruimte beslaan en kunnen ook bekeken worden via de website: www. Omnivereniging De Pont.nl

Zij zijn ontzettend blij met de honorering van hun projecten waardoor het plezier en mogelijkheden om te trainen alleen maar toeneemt zodat zij ook in de landelijke competitie(s) zich nog beter kunnen profileren.

Heeft u binnen uw netwerk organisaties die zich ook inzetten voor jeugd met beperking en behoefte hebben aan financiele ondersteuning. Meld u bij Leo Vermeer.

Old-grand-dad-2

Wel grootvader maar nog geen donateur?

Bovenstaande is een voorbeeld dat uw donatie aan de Stichting Old Grand – Dad zeer goed besteed wordt. Binnen De HoogeRotterdamsche hebben wij momenteel 60 donateurs, maar er zijn een veelvoud aan golfende grootvaders die nog geen donateur zijn. Ons streven is om met het aantal donateurs in de top 5 te komen. Daar hebben wij wel uw medewerking en bijdrage voor nodig. Hoe meer donateurs … hoe meer plaatsen beschikbaar voor de regiowedstrijden !

De contributie bedraagt slechts € 20, – per jaar ( minimum, meer mag uiteraard ….). dus bij deze een beroep op grootvaders binnen onze golfclub die nog geen donateur zijn:

MELD U AAN!

Dat kan heel eenvoudig door een email te sturen aan de clubconsul Old Grand- Dad van De HoogeRotterdamsche: leovermeer@hotmail.com.

Clubconsul Old Grand – Dad GC -De HoogeRotterdamsche””
Leo Vermeer

E-mail: leovermeer@hotmail.com
Tel: 06-45947480