Nieuwsbrief 13 augustus 2018

Bestuursmededeling

Per 1 september zullen Jolanda Arbouw (Horeca Manager) en Barry Bernard (Chef Kok) hun werkzaamheden bij de Brasserie beëindigen. Dit is op hun eigen verzoek, aangezien het werken op een golfbaan bij nader inzien toch niet goed bij hen past.

Sander Koopmans (Assistent Horeca Manager) zal de komende drukke maanden als interim manager optreden. Dick van der Klis (Sous Chef) zal de functie van Chef Kok overnemen en er zal tevens een nieuwe kok worden aangenomen.  Het bestuur en management zullen eind 2018 een beslissing nemen omtrent de voortgang van de horeca.

Een van de oorzaken van het vertrek is dat Jolanda de afgelopen maanden door een aantal leden onheus, onbetamelijk en zonder respect is bejegend. Dat wordt door ons, op zijn zachtst gezegd, als zéér teleurstellend ervaren.

Voor het bestuur is het gedrag van de desbetreffende leden de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. Het bestuur constateert dat de afgelopen jaren het personeel van de golfbaan en brasserie, en ook het bestuur zelf, steeds vaker wordt geconfronteerd met het gedrag van leden die hen zonder respect behandelen.

Om hier paal en perk aan te stellen zal in de ALV van november 2018 een addendum worden gepresenteerd behorende bij het bestaande huishoudelijk reglement van de vereniging. In dit addendum zullen we gedragsregels en sancties benoemen.

Het management heeft opdracht gekregen om vanaf heden direct en adequaat te handelen en maatregelen te nemen, in overleg met het bestuur, bij dergelijke incidenten.

Pitchmarks herstellen

Door de droogte zijn veel van de fairways hard en rolt de bal ver door. De greens zijn echter nog zacht en groen. Uiteraard houden we dit graag zo en daarom vragen wij uw aandacht voor het (correct) herstellen van uw pitchmarks. Voor het behoud van goede greens is het noodzaak om de door de inslag van de bal (ontstane pitchmark) te repareren. Doet u dat niet, dan ontstaan er oneffen plekken op de green met mogelijk grasziektes en onkruidgroei als gevolg.

pitchmarks-repareren-info

Wilson Staff Demodag – 25 augustus

Op zaterdag 25 augustus tijdens het Rijnmond Open is er een Wilson Staff Demodag. Het is dan mogelijk om nieuwe Wilson Staff clubs vrijblijvend te proberen.

Van 11:00 tot 16:00 uur staat de Wilson Staff Clubfitter voor u klaar. Nieuwsgierig naar wat nieuw materiaal voor jouw spel kan doen? Schrijf u dan nu in voor een gratis fitting via: golfschool@dehoogerotterdamsche.nl of geef u op bij het fittingcenter.

Wilson heeft bovendien een mooie actie:

Schaf een Wilson D300 Wood aan en krijg 50% korting op de volgende Wilson D300 Wood. (Maximaal 3 extra en zo lang de voorraad strekt)

Bijvoorbeeld: Schaf een Wilson D300 driver aan en ontvang de Wilson D300 Fairwaywood 3, de Wilson D300 Fairwaywood 5 en de Wilson D300 Hybride voor 50% korting.

Graag tot ziens op zaterdag 25 augustus tijdens het Rijnmond Open 2018!

Golfdiva – 26 augustus

Golf Diva vindt damesgolf in Nederland belangrijk! Daarom richt Golf Diva zich volledig op de Lady Golfer. Met de mobiele golfshop komen ze naar u toe deze golfzomer en nemen de mooiste fashion en accessoires mee. Op zondag 26 augustus is Golf Diva de gehele dag aanwezig op De Hooge Rotterdamsche tijdens het Rijnmond Open Golf.

golf diva mobiele golfshop

Men’s Night

Beste Men’s Night deelnemers,

We zijn alweer aan het einde van het seizoen van 2018: 9 van de 12 wedstrijden zijn gespeeld. Met nog drie wedstrijden te gaan kan (bijna) iedereen zich nog naar een podiumplaats aan de kop van het klassement spelen. Voor degenen die dat niet meer kunnen zijn er nog kansen in het birdie-klassement. Dus: doe mee!

We zijn blij met de belangstelling voor de Men’s Night: Er zijn nu al meer rondes gespeeld dan het hele vorige seizoen: de opkomst per avond is meer dan de helft groter dan vorig jaar!

Veder kondigen we bij deze aan dat de uitreikingen van de diverse reguliere en bijzondere prijzen plaats zal vinden tijdens een slotmaaltijd op onze laatste speeldag: 11 September. We nodigen iedereen uit om dan aanwezig te zijn.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar dirkluger@gmail.com of ftbvanasten@gmail.com.

En, last but not least: help ons ook op de “gewone” avonden door tevoren in te schrijven, dan hebben we een idee wie er allemaal komen. Last-minute binnenlopers zijn natuurlijk welkom, maar ook dan: geef ons een seintje via Whatsapp of middels een belletje. Onze mobiele nummers zijn: Friso van Asten (06-10204921) en Dirk Luger (06-20491414).

Graag tot een van de volgende dinsdagen,
Friso van Asten en Dirk Luger

Seniorendag uitje

Ons seniorenuitje buiten was dit jaar op de Golfbaan Ockenburgh in Den Haag. ’s morgens tussen 10:00 en 11:00 uur werden er 27 dames en heren van de senioren van de Hooge Rotterdamsche verwelkomd met koffie en tulband. Daar voegden zich later Rienk en Pie Boswijk bij aan niet om te spelen (door omstandigheden) maar puur voor de gezelligheid.

Ockenburgh Golfclub heeft recent een complete gedaante verwisseling ondergaan. Een compleet nieuw clubgebouw, modern en strak ingericht met keurige douche faciliteiten.

Daarnaast is de baan onlangs voorzien van twee nieuwe holes. De 9-holes hebben wij twee keer afgelegd onder fantastische weersomstandigheden. De baan lijkt makkelijk maar is dat zeker niet! Recht slaan is overal wenselijk maar hier is het een absoluut vereiste om er geen fiasco van te maken qua stableford punten.

De senioren commissie die deze dag bestond uit Jacqueline en Sergej Babajeff alsmede René Hoogeveen (onder de bezielende leiding van voorzitter Loek v.d. Krabben) en hadden alles perfect georganiseerd.

Niek Koelemij was de uiteindelijke dag winnaar met de meeste stableford punten. Na afloop werd er gezellig geborreld en volgde een heerlijk goed verzorgd diner. Gezelligheid vierde hoogtij en wij kunnen terugkijken op een hele geslaagde dag. De thuisblijvers hebben echt wat gemist.

seniorendag-uitje