Nieuwsbrief 14 juni 2019

Lustrumkleding

Vanaf a.s. maandag is er Lustrum kleding beschikbaar! De kleding is van het merk Footjoy. Op de borst is het logo met de tekst “Golfclub – 30 jaar” geborduurd.

 • Polo (M/V):  € 50,-
 • V-hals trui (M/V): € 75,-
 • Chill-out pullover (uni): € 75,-

De kleding is bij de receptie uit (beperkte voorraad) leverbaar in de maten S t/m XL. Uiteraard is het mogelijk afwijkende maten of extra kleding na te leveren.

Kleding-footjoy-lustrum

Gebruik oefengreen

Bij de nieuwe oefengreen zijn 4 kunstgras matten geplaatst. Een ronde kunstgras mat met opstapje rondom de oefengreen, een brede kunstgras mat op de teebox en 2 kleine kunstgras matten achter de teebox. De oefengreen kan hierdoor ook gebruikt worden bij natte omstandigheden. Tevens kan de golfschool de kunstgras afslagplaatsen gebruiken bij het les geven aan groepen beginnende golfers.

Huisregels oefengreen:

 • Het gebruik van driving range ballen op de oefengreens is niet toegestaan: Een handige clicka gevuld met gekleurde ballen is voor € 19,95 verkrijgbaar bij de golfschool.
 • Pitchmarks herstellen en plaggen terug leggen.
 • Bij nat weer of na regen: verplicht gebruik maken van de kunstgras matten.
 • Rekening houden met anderen door veiligheid in acht te nemen.

Oefenfaciliteiten

Etiquette: wees zorgzaam na het uitholen

In de nieuwe golfregels is er geen straf meer als de bal vanaf de green tegen een onbewaakte vlaggenstok wordt geputt. Maar sinds de invoering van deze nieuwe regel is er op golfbanen meer schade aan holes en cups. Het is zaak dat golfers de bal met de hand – met de vingers – uit de hole halen én dat ze dit op een zorgzame manier doen. Er is maar weinig ruimte tussen de vlag en de rand van de hole dus het moet voorzichtig gebeuren. Als een green droog is, kan de rand van de hole inbrokkelen.

Zorgzaam omgaan met de hole is onderdeel van de etiquette: zorg voor de baan. Golfers worden geacht om de baan zo achter te laten als ze hem zelf graag zouden aantreffen en om schade aan de baan te beperken. Daarom is het belangrijk om divots terug te plaatsen, pitchmarks te repareren en bunkers aan te harken na een slag uit het zand. En om zorgzaam om te gaan met de hole waar de bal uiteindelijk in moet.

Zomerdiner & Rosé – 13 juli

Op zaterdag 13 juli bent u van harte welkom bij het ‘Zomerdiner & Rose’. Een verrassend zomers 5-gangen diner voor € 39,50 p.p. en indien gewenst omlijst met bijpassende rosé. Graag ontvangen wij u om 18:30 uur en de aanvang van het diner is om 19.00 uur.

Menu:

Geroosterde tonijn met citroensaus, citroenkroepoek en purpercress
***
Bisque van schaaldieren met een tartaar van vleestomaat en ravioli van brood
***
Zacht gegaarde wilde Hollandse zeebaars, jus van laurier en Oosterschelde groenten

***
Poulet Noir met korianderrijst, mini-mais, bataat en vijfkruidensaus
(als alternatief Kreeft “Thermidor”, supplement € 8,-)
***
Tiramisu met yoghurt, rode bietschuim en zomerfruit

Reserveren kan telefonisch via 010 – 522 00 52 (keuze 2) of via brasserie@dehoogerotterdamsche.nl (Graag uw keuze van het hoofdgerecht hierbij doorgeven).

rose_wine_250x250@2x

Ping Demodag – 28 juni

Meld u aan voor een gratis fitting en ontdek wat nieuw materiaal voor uw spel kan doen. Vrijdag 28 juni van 11:00 uur tot 15:00 uur.

Aanmelden kan in het Fittingcenter of via e-mail: fittingcenter@golfconsult.nl.
ping-demodag

Rotterdam Golf Tour

Golfliefhebbers uit de regio kunnen zich deze zomer in de Rotterdam Golf Tour met elkaar meten. In een wedstrijdformat van drie open strokeplay-toernooien bij de clubs Kralingen, Kleiburg en De Hooge Rotterdamsche worden de beste amateurgolfers bepaald. Bij deelname aan minimaal twee toernooien vindt automatische deelname plaats aan het klassement.

De toernooien staan gepland op 29 en 30 juni (Kralingen), 24 en 25 augustus (De Hooge Rotterdamsche) en 15 september (Kleiburg). De officiële lancering vindt plaats op vrijdag 21 juni met een spectaculair tee-shot door de Rotterdamse profgolfer Dylan Boshart vanaf de Euromast.

In full swing kregen de drie verschillende toernooiorganisatoren de plannen voor de tour rond. Met steun van Rotterdam Topsport, dat de stimulering van Rotterdams sporttalent ondersteunt, kregen de plannen groen licht.

Spieren voor Spieren De Rotterdam Golf Tour ondersteunt tevens Stichting Spieren voor Spieren dat zich inzet om kinderen met een spierziekte onbezorgd te kunnen laten spelen en sporten. Namens de stichting zal ambassadrice en 123-voudig hockey- international Wieke Dijkstra mede de lancering verrichten.

Informatie en deelname over deelname en sponsormogelijkheden is te vinden op www.rotterdamgolftour.nl.
ROG-tour-2019-header

Inschrijving wedstrijden

Familietoernooi 23 juni

U kunt zich nog tot zaterdagochtend 15 juni, 12.00 uur inschrijven voor het familietoernooi op zondag 23 juni a.s. Nodig uw partner, kind, opa, broer, zus, oma, oom, tante, etc. nu uit om mee te doen. Óók familieleden die geen lid bij ons zijn mogen deelnemen. U dient zich op te geven als koppel met vermelding van de handicap van uw familielid. Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- per koppel. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Jeugd Sportfonds. Uw familielid hoeft geen greenfee te betalen als hij/zij geen lid is, deze wordt aangeboden door de baan. Voor elke deelnemer is er een leuke attentie. Na afloop is er een mogelijkheid om voor € 15,- p.p. in de brasserie een ‘familiegerecht’ te eten.

Seizoenscup, 29 juni

Schrijf nu in voor de tweede Seizoenscup op 29 juni! De Seizoenscup is een wedstrijd van 5 qualifying stableford wedstrijden voor spelers met een handicap van 0-36. Er wordt van de standaard tees (geel/rood) afgeslagen. Na elke wedstrijd is er een prijs voor de beste 3 spelers van de dag (m/v). Als u aan het eind van het seizoen wilt meedingen naar de prijs van overall winnaar van de Seizoenscup dient u 3 wedstrijden mee te spelen. Na afloop van de laatste wedstrijd worden de stablefordpunten van de drie beste scores bij elkaar opgeteld. Degene met de meeste punten is de Seizoenscupwinnaar (m/v).

Clubkampioenschappen Strokeplay

In het weekend van 13 en 14 juli staan de strokeplaykampioenschappen op het programma. Er wordt gespeeld vanaf wit voor de heren en blauw voor de dames. Er wordt gespeeld over drie rondes, met een cut na elke ronde. In ronde 2 gaan 27 heren en 9 dames door. In de slotronde wordt gespeeld met 12 heren en 6 dames.

Dit jaar is er een aparte categorie voor senioren (50+) die wordt gespeeld over twee rondes, 1 op zaterdag waarna de helft van het totale aantal senioren doorgaat naar de 2e ronde op zondag. Er wordt ook bij Senioren gespeeld van de witte en blauwe tees.

De vossen zijn verslagen!

Afgelopen maandag 10 juni probeerden 34 teams van vier spelers onze golfprofessionals te verslaan. Met een brutoscore van -13 evenaarden Erik van der Does, Jelle Tarnóczy, Raymond Stoop en Jan van ‘t Klooster hun score van vorig jaar.

Het proteam werd echter verslagen door het team van Emil Ragnarsson, Alma Ragnarsdottir, Rutger van der Cammen en Ragnar Ragnarsson. Zij hadden slechts 55 slagen nodig, een score van 16 onder par.

De beste nettoscore kwam van team met Rutger Valentijn, Paul Eland, Floris van Zijl en Kier-Jan Sloots. Zij hadden brachten een nettoscore van 53 slagen binnen.

Wij danken de Golfschool voor het doneren van de mooie prijzen en ook de ruim 135 spelers voor hun deelname aan deze topdag, die werd afgesloten met heerlijke BBQ. Graag tot volgend jaar!

Vossenjacht-2019

Uitslag Clubkampioenschap Tegen Par

In het warme en zonovergoten weekend van 1 en 2 juni is er gestreden om de CK tegen Par. De trotse winnaars na twee rondes zijn geworden:

Dames:

 1. Bo Snel (1e ronde: -9, 2e ronde: -8, totaal -17)
 2. Annemiek de Langen (1e ronde:-8, 2e ronde: -10, totaal: -18)
 3. Lotte Hoekstra (1e ronde: -9, 2e ronde: -14, totaal: -23)

Heren:

 1. Emil Ragnarsson (1e ronde: 0, 2e ronde: -4, totaal: -4)
 2. Kiffin Gish (1e ronde: -4, 2e ronde: -9, totaal: -13)
 3. Stijn Rhodes (1e ronde:-6, 2e ronde: -8, totaal: -14)

Van harte gefeliciteerd met deze geweldige rondes!

Tegen par

Hemelvaart SuperBalls

 1. Team: David Young, Roderik Kuin, Bill Bowen & Ineke Bowen
 2. Team: Boyd de Groot, Kitty Bijl, Ed Fok & Marijke Godwaldt
 3. Team: Rutger van der Cammen, Ivo Murris, Jan Karel Burggraaff & Jacqueline Roeleveld

Hemelvaart superballs

Uitslag Old Grand- Dad clubwedstrijden.

In afwijking van andere jaren vond de kwalificatie voor deelname aan de regiowedstrijd – met kans op kwalificatie naar de landelijke finale van de Old Grand – Dad –in samenwerking met de herendagcommissie op een 3-tal maandagen waarvan de beste 2 resultaten het eindklassement bepaalden.

Na de 1e ronde –maandag 8 april jl. was Loek v.d. Krabben de lijstaanvoerder met 36 punten, gevolgd door Carel Hammer met 35 punten. De 2e ronde werd gespeeld op maandag 6 mei jl. en werd gewonnen door Niek Markus met 34 punten met Jan Vreeburg op de 2e plaats.

De top 7 na deze 2e ronden werd gevormd door achtereenvolgens – de stableford punten tussen haakjes): Carel Hammer(65 ), Wim Koelemij ( 62), Jan Vreeburg(61), André v.Waveren (60), Loek v.d. Krabben(59) en Niek Markus (57), Frans v.d. Merché(57).

Spanning dus voldoende voor de 3e wedstrijd welke op maandag 20 mei jl. plaatsvond. Zouden de achtervolgers er in slagen om zich in de tussenstand te mengen?

De wedstrijd van de dag werd gewonnen door Jan Kouwenhoven met een score van 37 punten gevold door 2 deelnemers met 36 punten.

Door het resultaat van deze wedstrijd werd Jan Vreeburg de best golfende Opa van De Hooge Rotterdamsche en kon de einduitslag worden opgemaakt:

 1. Jan Vreeburg/ 69 stblfrd
 2. André v. Waveren/68 stblfrd
 3. Jan Kouwenhoven/65 stblfrd
 4. Carel Hammer/65 stblfrd
 5. Wim Koelemij/64 stblfrd
 6. Niek Markus/ 62 stblfrd

De winnaar mocht uit handen van clubconsul Leo Vermeer de begeerde wisseltrofee, een duplicaat beeldje voor thuis alsmede een fles Old Grand- Dad wijn.

Voor de overige winnaars waren er originele en felbegeerde OGD caps en de  sleeves OGD ballen.

Deze 6 Grootvaders/Donateurs nemen allen deel aan de regiowedstrijd op 3 juli a.s. op Burggolf Zoetermeer waar zij zullen trachten zich voor de landelijke finale op woensdag 7 augustus a.s. op de Lochemse Golf & CC De Graafschap.

Uiteraard wensen wij hen alle succes toe bij de regiowedstrijd waarvan u t.z.t. het resultaat via de nieuwsbrief kunt vernemen.

Voor volgend jaar is vanuit de grootvaders/donateurs wel de vraag gesteld om rekening te houden met de nog werkende grootvaders. Uiteraard zullen we in overleg met het baanmanagement de mogelijkheden nagaan om zoveel mogelijk grootvaders/donateurs in staat te stellen mee te dingen naar de plaatsen in de regiowedstrijd en bij een succesvolle deelneming daaraan, uiteraard naar de landelijke finale.

Tenslotte kunnen wij mededelen dat een aangedragen project voor Omnivereniging de Pont voor een bedrag van € 5.700, – , door de OGD is gehonoreerd. Op 9 juli a.s. zal de uitreiking tijdens een officieel moment op onze baan plaatsvinden. Ook daarvan krijgt u uiteraard een verslag.

Enthousiast geworden, wel grootvader maar nog geen donateur?

De doelstelling van de Old Grand – Dad? “Het bevorderen en ondersteunen van sport-, spel – en beweging, in welke vorm dan ook, voor jeugdigen met een beperking tot 30 jaar.

De contributie bedraagt slechts € 20,– per jaar ( minimum, meer mag uiteraard ….).

Aanmelden?:

Kan heel eenvoudig door een email te sturen aan de clubconsul Old Grand- Dad van De HoogeRotterdamsche: leovermeer@hotmail.com.

Clubconsul Old Grand – Dad GC -De Hooge Rotterdamsche””

Leo Vermeer

E-mail: leovermeer@hotmail.com

Tel: 06-45947480