Nieuwsbrief 16 augustus 2019

Bestuursmededeling: Golf3daagse 2019

De Golf3daagse 2019 – de jubilleumeditie- zit erop en het bestuur kijkt terug op een zeer geslaagd evenement.
Met het maximaal aantal deelnemers op vrijdag (120, waarvan 60 leden en 60 gasten) en zaterdag (168, van de 28 teams hebben 26 teams zich ingeschreven als compleet sixpack-team) en een toenemend aantal deelnemers op zondag (88 deelnemers, waarvan 20% twilightleden) prijzen wij ons rijk dat dit 3-daags evenement in een behoefte van leden voorziet.
Het bestuur is trots op dit 3-daagse evenement wat het clubgevoel versterkt en uitdraagt.

Een groot woord van dank is verschuldigd aan de commissie van de G3Daagse, zij hadden alles tot in de puntjes bedacht en georganiseerd!
Last but not least bedanken wij ook alle medewerkers van De Hooge Rotterdamsche voor een perfecte uitvoering zowel op de baan als in de Brasserie, met vooral Anique, Dick, Sander en Suzanne in de hoofdrol. Hartelijk dank daarvoor!

Terugblik Golf3Daagse 2019

De Golf3Daagse op 9, 10 en 11 augustus was een groots succes. Vanwege het 30 jarig bestaan van de club stond de Golf3daagse 2019 in het teken van het Jubileumjaar! Passend bij het thema hebben de deelnemers op vrijdag en zaterdag een hole 30 gespeeld. Tussen hole 13 en hole 14 was bij de nieuwe oefenfaciliteiten hole 30 gecreëerd. Deelnemers konden via  een slag/pitch van ongeveer 30 meter extra stablefordpunten (vrijdag) of slagen aftrek (zaterdag) winnen.

Als commissie blikken we terug op drie gezellige en geslaagde golfdagen: enthousiaste deelnemers, goede sfeer en prima verzorging door de brasserie. De foto’s die deze drie dagen gemaakt zijn van flights en de winnende teams kunt u hier terug vinden.

Via deze weg willen we de sponsoren en deelnemers van harte bedanken. We hopen dat u volgend jaar weer van de partij bent. Voor het goede doel Spieren voor Spieren is een bijdrage van € 160 opgehaald, dank voor uw gift!

Mireille Intres,  Ineke van der Knaap, Dirk Luger, Bas & Nicolette Zwijnenburg

Commissie Golf3daagse

Logo_G3D_30-jaar_2019-web

 

Bestuursmededeling: Afrekenen brasserie

Het bestuur heeft het vriendelijke doch dringende verzoek aan alle leden om het horeca gebruik in de Brasserie voor uw vertrek af te rekenen.
De honderden openstaande bonnetjes in de kassa geven een dermate administratieve rompslomp dat wij dit structureel willen veranderen.
Mocht u onverhoopt vergeten zijn om af te rekenen dan verzoeken wij u dit bij uw volgende bezoek te voldoen.
Voor het einde van de maand dienen in ieder geval alle openstaande bonnetjes te zijn voldaan.
De bonnetjes die alsnog open blijven staan worden gefactureerd met extra adminstratieve kosten van €5 per bon.
Wij hopen op uw begrip in deze.

Ready Golf: Kies de juist tee

Scores op de juiste plek noteren
Noteer de score pas als je bent aangekomen op de volgende afslag. Dan is de hole die je net hebt gespeeld vrij voor de groep achter je. Wie als eerste afslaat op de volgende hole, noteert de score pas na de afslag, terwijl anderen afslaan. Kijk wel altijd mee bij de afslag van anderen! Hoe meer mensen meekijken, hoe eerder een scheve afslag wordt gevonden.

Kies de juiste tee
De keuze van de afslagplaats heeft veel invloed op de snelheid van het spel. Als je van de witte, gele of blauwe afslag speelt heb je doorgaans meer slagen nodig en duurt een ronde ook aanzienlijk langer. Tevens kan het spelen van de juiste afslag ervoor zorgen dat je een aantal lastige hindernissen of lastige gebieden al gepasseerd bent. Hierdoor gaat ook de succesbeleving omhoog.

Clubkampioenschappen Matchplay Dames

Laatste mogelijkheid voor de dames om zich in te schrijven voor de Clubkampioenschappen Matchplay op 7 september! Er zijn nog 3 plaatsen beschikbaar. Trek de stoute golfschoenen aan en ga de strijd aan! De inschrijving sluit op 30 augustus. Inschrijven kan via OGS.

Rijnmond Open Golf gaat van start

De 10e editie van het Rijnmond Open Golf gaat vanaf  a.s. maandag van start. Er is dit jaar een prachtig deelnemersveld (158 inschrijvingen) met ruim 100 single handicappers. Een viertal spelers doet voor de 10e keer mee! Zowel Martijn van der Steen (handicap 1.1) als Jennifer Sepers (handicap +1.1) komen hun titel verdedigen.

15 heren en 3 dames direct geplaatst voor het finaleweekend op 24 en 25 augustus. Vanaf maandag 19 augustus worden de voorrondes gespeeld.
Tijdens het finaleweekend bent u van harte welkom om de topamateurs te volgen in de baan. Uiteraard kunt u de scores live volgen op de smartphone (https://rijnmondopengolf.nl).

Wij wensen alle deelnemers en vrijwilligers veel succes!

Reminder: Informatieavond groepstrainingen voor alle leden op 2 september om 20:00 uur

Op 2 september organiseert het bestuur in samenwerking met de golfschool een informatieavond voor alle leden onder leiding van Alexander Renders van de NGF. Het doel van de avond is om leden te enthousiasmeren om meer samen te trainen en het golfspel/golfplezier te verbeteren onder leiding van de golfschool.
De Golfclub wil graag samen met de leden hiervoor een mooi programma samenstellen. De Golfclub sponsort een deel van de trainingskosten in het kader van het 30-jarig jubileum.

Het Bestuur nodigt alle leden van harte uit om deze avond bij te wonen!

Mosselavond – zaterdag 14 september

Een heerlijke 3-gangen menu voor € 26,50 p.p.:

Salade van meloen met Serranoham
***

Gekookte mosselen met salade, friet en brood (alternatief; kalfsoester)
***

Omelet Sibérienne met een smoothie van bramen

Aanmelden kan bij de brasserie of door een mail te sturen naar brasserie@dehoogerotterdamsche.nl

Mosselavond2