Nieuwsbrief 20 mei 2019

Update groot onderhoud

Afgelopen week is het jaarlijks groot onderhoud gepleegd aan de baan. Alle fairways zijn geprikt en de fairways van hole 10 t/m 18 zijn ook bezand. Tevens zijn er nog enkele natte plekken en foregreens door de baan extra bezand.

Door het mooie droge weer is dit onderhoud snel en voorspoedig verlopen en we zijn blij met het resultaat. De onveilige bomen tussen hole 1 en 18 zijn gekapt en binnenkort zullen we deze stobben weghalen en ter plekke gras inzaaien.

Wij spelen Ready Golf op onze golfbaan!

De snelheid van het spel op een baan of in een wedstrijd is soms zo traag dat golfers het plezier in de sport verliezen. Ready golf betekent dat je speelt zodra het kan mits het veilig is – ook al is het nog niet jouw beurt. Hieronder volgen 2 tips:

Soms voor je beurt slaan
Jij bent klaar om te slaan maar je medespeler, die eigenlijk aan de beurt is, nog niet. Sla dan als eerste zodat je medespeler daarna kan slaan en de tijd heeft om zich nog voor te bereiden op de volgende slag.

Lastige bal
Het kan zijn dat je medespeler verder weg ligt dan jij maar een lastige slag heeft. Je medespeler heeft wat tijd nodig om zijn of haar opties te bekijken. Als het veilig is, sla dan eerst jouw bal. Dan heeft je medespeler wat meer tijd en kan hij of zij slaan nadat jij je bal hebt geslagen.

Ready-g1

Kamioenen NGF competitie

De (volwassenen) NGF-competitie zit er op. Drie teams van De Hooge Rotterdamsche zijn kampioen geworden:

  • Dames 1 – 36 holes (promoveren naar 1e klasse)
  • Heren 1 – 36 holes (promoveren naar 1e klasse)
  • Dames senioren 1 – 27 holes (promoveren naar 2e klasse)

Kampioenen, van harte gefeliciteerd!

Kampioenen

Vooraankondinging: 10 juni Golfschool Jachttrofee

Deze populaire shotgunwedstrijd op tweede Pinksterdag wordt georganiseerd door de golfschool, die ook alle prijzen aanbiedt. De wedstrijd staat open voor alle categorieën leden, inclusief twilight leden. Spelers met een handicap tussen 36-54 spelen vanaf handicap 36.
U kunt zich individueel of als team opgeven. Er wordt gespeeld in een 4-bal. De spelvorm is Texas Scramble. U slaat af vanaf de gele of rode teebox. Alle spelers slaan om beurten af op elke hole en kiezen daarna welke bal het beste ligt. De andere ballen worden opgepakt en gedropt binnen één stoklengte van die beste bal. Op die plek maken alle spelers weer een slag. Dan wordt opnieuw de best bal gekozen en de andere ballen opnieuw binnen één stoklengte van die beste bal gedropt. Wordt een bal gekozen die in de rough ligt of in een hindernis, dan moeten de andere ballen ook daar vanuit worden gespeeld. Ook op de green wordt telkens de best bal gekozen en de andere ballen worden daarbij geplaatst. Op elke hole wordt de score genoteerd en na ronde worden de scores opgeteld. Het is aardig om degene wiens bal wordt gekozen de ‘eer’ toe te kennen. Hij moet dan ook als eerste de volgende slag doen.

Voor de uitslag wordt individueel Stableford berekend met ¾ handicapverrekening

Na afloop is er een BBQ. Als u mee wilt doen aan de BBQ kunt u dat vermelden bij de bijzonderheden. Prijs € 19,50 p.p. Geef aub ook even aan voor hoeveel personen de aanmelding is. Inschrijven kan vanaf 20 mei

Familietoernooi 23 juni – save the date!

Op 23 juni organiseert de wedstrijdcommissie het jaarlijkse NGF familietoernooi. De wedstrijd staat open voor alle categorieën leden plus hun familielid (partner, kind, opa, oma, oom, tante, etc.). Ook familieleden die geen lid bij ons zijn mogen deelnemen. U dient zich op te geven als koppel met vermelding van de handicap van uw familielid en uw relatie tot de genodigde. Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- per koppel. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Jeugd Sportfonds. Uw familielid hoeft geen greenfee te betalen als hij/zij geen lid is, deze wordt aangeboden door de baan. Voor elke deelnemer is er een leuke attentie.

Na afloop van de mogelijkheid is er een mogelijkheid om voor € 15,- p.p. in de brasserie een ‘familiegerecht’ te eten.

Uitleg spelvorm: De wedstrijdvorm is greensome stableford met handicapverrekening. Beide spelers slaan op elke hole af en bepalen vervolgens met welke bal zij de hole uitspelen. De speler wiens bal niet is gekozen, slaat de tweede slag en vervolgens slaan de spelers om beurten verder. De beste 44 koppels bruto en de beste 24 koppels netto op landelijk niveau, worden uitgenodigd om mee te spelen met de landelijke finale, georganiseerd door de NGF op 13 oktober 2019 op Het Rijk van Nunspeet.

Overig nieuws wedstrijdcommissie

Clubkampioenschap tegen par, 1-2 juni

Meld u aan voor de clubkampioenschappen tegen Par! Dit is een wedstrijd waarin matchplay tegen de baan wordt gespeeld zonder handicap verrekening, over twee rondes (op zaterdag de 1e ronde en zondag de 2e ronde) Inschrijving is geopend tot en met 24 mei.

Voorrondes CK Matchplay heren, 1 juni

De inschrijfdatum voor de heren voor de voorrondes van het CK Matchplay staat op 1 juni. U kunt t/m 31 mei inschrijven. De CK Matchplay wordt gespeeld in het weekend van 7-8 september.

Winnaars MMA 5 mei:

  1. Ab van der Knaap (bruto/netto 80/68)
  2. Caya Huijbregts (bruto/netto 83/73) * niet op de foto
  3. Patrick Maasland (bruto/netto 85/73)

MMA-5-mei-w

Demodagen: Mizuno & Ping

Meld u aan voor een gratis fitting en ontdek wat nieuw materiaal voor uw spel kan doen.

  • Vrijdag 14 juni van 11:00 uur tot 15:00 uur – Mizuno
  • Vrijdag 28 juni van 11:00 uur tot 15:00 uur – Ping

Aanmelden kan in het Fittingcenter of via e-mail: fittingcenter@golfconsult.nl.

Demodag-ping-mizuno

Golfschool reis: Spanje

afb poster DHR