Nieuwsbrief 22 juni 2018

Demodag Fittingcenter zaterdag 30 juni

Op zoek naar nieuwe golfclubs? Op zaterdag 30 juni bent u van 11:00 tot 15:00 uur van harte welkom op de Fittingcenter demodag.
U kunt de laatste modellen van topmerken als Titleist, Taylormade, Ping, Mizuno, Cobra en Wilson uitproberen.

Aanmelden voor een vrijblijvende GRATIS clubfittingsessie kan via golfschool@dehoogerotterdamsche.nl. We nemen dan speciaal de tijd om u te helpen en adviseren. Voor de fitting maken wij gebruik van de laatste technische mogelijkheden zoals Mizuno DNA fitting en onze Flightscope launchmonitor.

Bent u verhinderd op 30 juni? Ook op vrijdag 21 september en zaterdag 20 oktober organiseren wij demodagen.

Buiten de demodagen om kunt u uiteraard ook bij ons terecht voor clubfitting, reparaties of om grips te vervangen.
De openingstijden van het fittingcenter zijn als volgt:

Dinsdag, vrijdag en zondag: van 12.00 tot 14.00 uur
Zaterdag: van 11.00 tot 14.00 uur 

Buiten deze tijden is het Fittingcenter open bij aanwezigheid van ons, of op een van de demodagen die we gaan organiseren.

Inschrijven NGF-competitie 2019 is alweer mogelijk

De NGF competitie is nog maar net afgelopen of we kijken al weer uit naar het volgende seizoen. We willen dit jaar graag meer contact houden met de groep (potentiële) competitiespelers en roepen daarom iedereen op die mee wil doen aan de NGF competitie 2019 om dit direct kenbaar te maken.

We zijn verheugd te kunnen melden dat Jeroen ten Doesschate zich bereid heeft verklaard om de competitiecommissie te komen versterken. Dit betekent ook dat Annemiek de Langen nu de commissie definitief zal verlaten, in het afgelopen jaar had zij al een stapje terug gedaan, maar fungeerde nog steeds als klankbord en vraagbaak. Wij danken Annemiek voor de vele jaren waarin zij zich op uitstekende wijze over het competitiegebeuren heeft ontfermd.

Er zullen het komende seizoen een aantal zaken veranderen. Zo is besloten dat met ingang van seizoen 2019, alle teams (ook de selectieteams) de competitiebijdrage verschuldigd zijn. Aan de andere kant is de competitiecommissie van mening dat in de breedte geïnvesteerd moet worden in het verhogen van het spelniveau van de competitieteams. Wat concreet betekent dat aan alle competitieteams training door de golfschool zal worden aangeboden. Dit zal voor alle teams een basispakket zijn wat in overleg kan worden ingevuld. De selectieteams zullen bovenop het basispakket nog aanvullende trainingen krijgen.

Voor de indeling van de teams zal de ranking, op basis van de punten behaald in de clubwedstrijden, nog wel een rol spelen maar zal niet het enige criterium meer zijn. Voor verdere uitleg verwijzen wij graag naar de informatie zoals gepubliceerd op de website.

Daar waar mogelijk zullen wij trachten te werken met een selectie van (bij voorkeur) minimaal 12 spelers per competitie (36 of 27 holes), die gezamenlijk het eerste en tweede team gaan vormen.

Voor degene die nog geen competitie hebben gespeeld, maar wel geïnteresseerd zijn verwijzen wij graag naar de algemene informatie zoals gepubliceerd op de website. Voor vragen kunt u e-mailen naar competitie@dehoogerotterdamsche.nl.

De vossen zijn verslagen!

Zaterdag 9 juni probeerden 25 teams van vier spelers onze golfprofessionals te verslaan. Met een brutoscore van -13 verbeterden Erik van der Does, Jelle Tarnóczy, Raymond Stoop en Jan van ‘t Klooster hun score van vorig jaar.

Het proteam werd echter verslagen door ‘Team One’ (Rutger van der Cammen, Alma Ragnarsdottir, Erikur Gudmondsson en Ragnar Ragnarsson). Zij hadden slechts 56 slagen nodig, een score van 15 onder par. Team ‘The Challengers’ wist de brutoscore te van 58 te evenaren (Maurits van der Linden, José Helder, Thijs Rolink en Mats ten Dijke).

De beste nettoscore kwam van team ‘Youngsters 2’ (Friso van Asten, Kasper Klein, Roderik Kuin en Erik van Zeijl). Zij hadden brachten een nettoscore van 51 slagen binnen.

We danken de ruim 100 spelers voor hun deelname aan deze topdag, die werd afgesloten met heerlijke BBQ. Graag tot volgend jaar!
vossenjacht-1

Golf Sixes op De Hooge Rotterdamsche

Afgelopen jaar is de PGA Holland gestart met de Golf Sixes League in Nederland. Deze spelvorm voor kinderen tot 14 jaar is over komen waaien vanuit de Verenigde Staten. Jeugdspelers spelen in drie partijen van twee of drie 3 spelers (wisselsysteem) een texas scramble. De partijen worden gespeeld over 9 ingekorte holes die zijn opgedeeld in drie sets van drie holes. Na iedere set ontvangt het winnend team een fel begeerd armbandje. Bij een gelijke stand iedereen. Wie verzamelt de meeste bandjes?

Dit jaar doet onze club voor het eerst mee. Op 8 juni was het aan onze club de eer om gastspelers te ontvangen van Leeuwenbergh en Westerpark. Leeuwenberg speelde een wedstrijd tegen Westerpark en onze jeugd speelde een vriendschappelijke wedstrijd tegen Leeuwenbergh om aan het systeem te wennen.

Na een lange avond was het gezellig druk in het clubhuis met alle kinderen aan de patat. Als kers op de taart ontvingen ook de overall-winnaars van de matches nog een extra bandje cadeau. Op 16 juni speelde op Westerpark de Hooge Rotterdamsche tegen Leeuwenberg. Op 30 juni wordt de poule op Leeuwenberg afgesloten. Er wordt dan bekend welk team er door mag naar de kruisfinales waarna eventueel de landelijke en uiteindelijk de internationale finale volgen.

Ons team zal dan nog wel aan de bak moeten want de uitslagen tot nu toe zijn als volgt:

  • Westerpark – Leeuwenbergh : 5 – 4
  • Leeuwenbergh – De Hooge Rotterdamsche : 6,5 – 2,5

Rijnmond Open Golf2018

Van 20 t/m 26 augustus 2018 vindt op golfbaan De Hooge Rotterdamsche de 9e editie van het Rijnmond Open Golf plaats. Hét open strokeplay golftoernooi voor topamateurs uit de regio. De spelers met de laagste handicap worden direct geplaatst voor het finaleweekend op 25 en 26 augustus. De overige spelers dienen zich te kwalificeren via de voorrondes, die worden gespeeld van 20 t/m 23 augustus.

Inschrijven kan via https://www.rijnmondopengolf.nl/inschrijven-2018/

Nieuw: nettoprijzen
Naast fantastische prijzen voor het hoofdklassement(bruto) belonen wij dit jaar ook de drie beste nettospelers van het finaleweekend met prachtige prijzen.

Win een golfreis
Tijdens de kwalificatierondes en de zaterdagronde stelt Go4Golf Reizen elke dag een fantastische prijs beschikbaar. Slaat u op hole 4 een hole-in-one dan ontvangt u  een voucher voor deelname aan een buitenlands toernooi naar keuze: http://go4golfreizen.nl/toernooien/.
Winnaars van het brutoklassement van het Rijnmond Open Golf 2018 ontvangen een 5-daags verblijf voor twee personen in het prachtige Castro Marim resort, inclusief drie greenfees!

Vrijwilligers gezocht!
Zoals voorgaande jaren duidelijk is geworden, kan het Rijnmond Open alleen succesvol verlopen met een groot aantal vrijwilligers. Vorig jaar hebben zo’n 50 vrijwilligers hun bijdrage geleverd aan het succesvolle verloop van het toernooi.

Ook voor het komende Rijnmond Open Golf zijn we op zoek naar een vergelijkbaar aantal vrijwilligers. Aanvullende informatie vindt u op https://www.rijnmondopengolf.nl/vrijwilligers/. Aanmelden als vrijwilliger kunt u via het inschrijfformulier op de website van het Rijnmond Open.

Fun Factory

De Fun Factory op zondag 17 juni was een groot succes. Ruim 35 kinderen tussen de 6 en 13 jaar oud maakte op speelse wijze kennis met de golfsport. Er was een enorm parcours met spelletjes uitgezet zoals o.a. Snag Golf, Bull’s Eye chippen en Olifant putten. De kinderen waren erg enthousiast. Wij kijken uit naar volgend jaar!

Verslag Old Grand Dad wedstrijd

Op maandag 4 juni jl. vond de jaarlijkse Old Grand Dad clubwedstrijd plaats in combinatie met de herendagwedstrijd van die datum. Maar liefst 30 grootvaders/opa’s (van de 50 deelnemers) gaven acte de presence en streden om de overwinning.

Onder uitstekende weersomstandigheden werd er – ondanks de nog wat zanderige baan- toch redelijk gescoord.
Voordat de prijzen van de reguliere herendag werden uitgereikt vond de prijsuitreiking van de Old Grand Dad clubwedstrijd plaats. De eerste vijf deelnemers komen in aanmerking voor deelname aan de regiowedstrijd op 12 juli a.s. op Golfbaan Zeegersloot. Vanuit deze regiowedstrijd gaan de eerste zeven deelnemers door naar de landelijke finale op Golfbaan Anderstein in Maarsbergen op 6 augustus a.s.

De uitslag was als volgt:

  1. Martien Waaijenborg / 34 stablefordpunten.
  2. Jan Derwort / 32 stablefordpunten
  3. Karel Bomers / 32 stablefordpunten
  4. Leo Vermeer / 31 stablefordpunten
  5. Ab v.d. Knaap /31 stablefordpunten.

De winnaar mocht uit handen van de wedstrijdleiding allereerst de wisseltrofee in ontvangst nemen, alsmede eenzelfde exemplaar voor zichzelf, vergezeld van een fles “Old Grand Dad” wijn.

Nog geen donateur van de stichting Old Grand Dad Club?
De stichting subsidieert diverse sportactiviteiten voor lichamelijk e/o geestelijk gehandicapte sporters waarmee jaarlijks zo’n ca. € 140.000, – is gemoeid.
Wilt u dit goede doel steunen? De minimale bijdrage bedraagt € 20,00 per jaar. U kunt uw gegevens mailen naar de clubconsul Leo Vermeer:
E-mail: leovermeer@hotmail.com.
Ons streven is om eind 2018 op 75 donateurs te staan! Mogen we op uw steun rekenen?

Privacybeleid Stichting Old Grand Dad
De Stichting Old Grand Dad heeft zijn privacybeleid per juni 2018 aangepast. Dit is te vinden via de link : https://www.oldgranddad.nl/organisatie/privacybeleid

Namens De Old Grand Dad Commissie.
Leo Vermeer

old-gd