Nieuwsbrief 23 november 2018

Baanupdate

Werkzaamheden 26 t/m 30 november
In verband met werkzaamheden zijn op maandag 26 november de gehele ochtend de holes 10 t/m 18 gesloten. Daarnaast zijn van maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november de holes 14, 15 en 16 dicht. U loopt van hole 13 naar hole 17, mocht u de klim op hole 17 willen vermijden dan adviseren wij om op hole 17 vanaf de oranje tee te starten.

Van zomer- naar wintergreens en terug
We zijn in het jaargetijde waarbij de temperaturen vaker rond het vriespunt liggen. Om schade aan de greens te voorkomen en het speelplezier in de winter zo lang mogelijk vast te houden kunnen de greenkeepers besluiten de wintergreens in gebruik te nemen.

Ligt er rijp en is die na een beetje zonneschijn verdwenen dan zien de greens eruit alsof er niets aan de hand is. Echter kan het nog steeds zo zijn dat er vorst in de grond zit. Daarnaast kan het, door de hoogteverschillen die onze baan kent, zo zijn dat de omstandigheden per hole verschillen.

De laatste informatie wordt zo spoedig mogelijk op de Baaninformatie pagina geplaatst.
Indien er gedurende de dag weer van wintergreens naar zomergreens gegaan wordt, passen we dit aan op de baaninformatie pagina.

Bal op wintergreen
Indien u de bal op de wintergreen slaat terwijl de zomergreen in gebruik is (of andersom), heeft u te maken met regel 25-3 ‘Verkeerde green’: ‘Indien de bal op een verkeerde green ligt, mag de speler de bal niet spelen zoals hij ligt. Hij moet de belemmering zonder straf ontwijken.’

U dient dan als volgt te handelen: ‘De speler moet de bal opnemen en droppen binnen één stoklengte van en niet dichter bij de hole dan het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering. Het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering mag niet in een hindernis en niet op een green zijn. Bij het droppen binnen één stoklengte van het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering moet de bal eerst een deel van de baan raken waar geen sprake is van belemmering door de verkeerde green en dat niet in een hindernis en niet op een green is.’

Boom Hole 17
Vorige week is de boom midden op de fairway van hole 17 weggehaald, er zat helaas geen leven meer in. Er is een nieuwe esdoorn geplant die net zo mooi zal uitgroeien als de vorige. boom-17-foto

Schrijf snel in voor een Glow in The dark wedstrijd

Altijd al eens in het donker willen golfen? Schrijf u in voor één of meer glow in the dark wedstrijd(en) op 14 december, 18 januari en/of 15 februari!

De baan wordt zeer beperkt verlicht (teeboxen, vlaggenstokken en bepaalde hindernissen) en er wordt gespeeld met lichtgevende golfballen. De spelvorm is Texas Scramble in teams van vier personen. Er is een bruto- en nettoklassement. Na afloop warmen we op in de brasserie met een heerlijke kop Erwtensoep.

Programma:

 • Vanaf 17:30 Aanmelden & spel/materiaaluitleg
 • 18:30 Wedstrijd (shotgun start)
 • 20:00 Binnenkomst Brasserie en daarna aan tafel met een heerlijke soep
 • 20:30 Prijsuitreiking

Kosten voor deelname zijn € 16,50 p.p. per avond. Dit is inclusief het materiaalgebruik en soep van de dag na afloop. Inschrijven kan individueel of als team. Deelname staat open voor iedereen (lid of geen lid) met tenminste baanpermissie.

Om aan te melden neem contact op met Jan van ‘t Klooster per mail via jan@dehoogerotterdamsche.nl, telefonisch via 0612579114 of vul onderstaand formulier in.

Wees er snel bij want er zijn maximaal 32 plaatsen per avond!

Frisse neus halen tijdens winterwedstrijden!

De wedstrijdcommissie organiseert tot Kerst nog verschillende wedstrijden:

– 26/01  Wintercompetitie (10:00 uur)
– 03/02  De Scheve Schaats (10:30 uur)
– 17/02  Wintercompetitie (10:00 uur)
– 02/03  Powerball (10:00 uur)
– 03/03  Wintercompetitie (10:00 uur)
– 17/03  Wintercompetitie (RESERVEDAG) (10:00 uur)
– 17/03  De Tulpenbol (10:00 uur)
– 08/04  Tee-Off 2018 (10:00 uur)

Wintercursus

Wilt u volgend seizoen beter scoren en uw handicap verlagen, dan is het nu de tijd om hiermee te starten! In lessen van één en/of twee uur worden de komende maanden alle onderdelen behandeld om het volgende seizoen beter te spelen. De lessen worden met enige tussentijd gepland, dus heeft u tijd om tussendoor te oefenen.

Inhoud:

 • Les 1 & 2: 2 uur Intake + Back to basics
 • Les 3: 1 uur Chip + Chip&run + Pitch
 • Les 4: 1 uur Bunker + Swing
 • Les 5: 1 uur Putten
 • Les 6: 1 uur Chip&putt + Timing swing
 • Les 7: 1 uur Afslag met hout en fairwayhout
 • Les 8: 1 uur Herhalen belangrijkste onderdelen
 • Les 9 & 10: 2 uur Baanles

Prijs: € 159,- per persoon

 • O.b.v. een groep van minimaal 4 personen.
 • Totaal 10 uur les.
 • Inclusief koffie/thee bij les 1.

U kunt zich als groep of individueel inschrijven. Stuur een e-mail naar raymond@dehoogerotterdamsche.nl of spreek één van de pro’s aan.

Geef hierbij de volgende zaken aan:

 1. Twee voorkeursdagen voor het volgen van de lessen.
 2. Bij welke pro zou u bij voorkeur willen lessen(Jelle, Raymond, Jan).
 3. Waar kunnen we u bereiken (Mail/ Telefoon)

De lessen beginnen z.s.m., dus wees er snel bij en schrijf nu in.

Reminder: SuperGolf 2019

Met SuperGolf 2019 kunt u 8 keer per baan golfen op Liemeer, Zeegersloot, Leeuwenbergh en Crayestein. De prijs voor SuperGolf 2019 is € 155,-.

Indien u interesse heeft om hieraan deel te nemen kunt u zich aanmelden vóór 1 januari 2019 via secretariaat@dehoogerotterdamsche.nl.  Deelname aan SuperGolf is exclusief voor leden met het ‘Volledige lidmaatschap’ of ‘Jong volwassenen lidmaatschap’.

Als u SuperGolf lid bent en ook wil blijven in 2019 dan hoeft u niets te doen, wij verlengen automatisch uw lidmaatschap.
Mocht u zich willen afmelden dan ontvangen wij graag uw afmelding vóór 1 december via secretariaat@dehoogerotterdamsche.nl.

De Damesdag in december

Op twee speeldagen staat de dinsdag in de laatste maand van dit jaar in het teken van de decemberfeesten.

Op 4 december doen we iets frivools en spelen we een Pietenwedstrijd over 9 holes.
Na afloop is er een uitreiking van prijzen, vergeet niet om vooraf in te schrijven.
Het laatste kan met succes als je je aanmeldt via OGS.

Op 11 december staat er naast golf ook bridge op het programma. Digitaal kan er ingeschreven worden voor deze activiteit. Degenen die gaan bridgen, kunnen vooraf 9 holes spelen, waarvoor zij zich tevens moeten aanmelden. De dames die uitsluitend golf spelen kunnen natuurlijk 18 holes lopen, ook na aanmelding vooraf op de site.

Op 18 december vindt onze kerstviering plaats. We mogen aanschuiven voor een feestelijke kerstlunch, die om ongeveer 14.00 uur zal beginnen. De kosten zijn € 25,- p.p. Voor degenen die de eetlust nog willen stimuleren bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan een golfwedstrijd over 9 holes. Ook hier geldt: aanmelding vooraf en apart inschrijven voor zowel de kerstlunch als de golfwedstrijd.

We hopen komende maand veel dames te verwelkomen!

De Damesdagcommissie

damesdag-2018

HOERA, GolfVrouw.nl bestaat 1 jaar!

GolfVrouw.nl heeft afgelopen jaar al duizenden golfende vrouwen bij elkaar gebracht. Bent u vrouw, is golf uw passie en wilt u op de hoogte blijven van alle informatie omtrent golfvrouw.nl? Neem een kijkje op www.golfvrouw.nl

golfvrouw

Nieuws Old Grand Dad Commissie

Vanaf 2019 organiseert de Old Grand Dad commissie niet één maar drie clubwedstrijden i.s.m. de herendagcommissie:

 • 1e: maandag 8 april
 • 2e: maandag 6 mei
 • 3e: maandag 20 mei.

Van deze drie wedstrijden gelden de twee beste resultaten en kunnen vijf OGD donateurs afgevaardigd worden naar de regiowedstrijd bij GC Westerpark (Burggolf Zoetermeer). Aan de hand van de uitslag van de regiowedstrijd worden een aantal OGD donateurs afgevaardigd naar de landelijke finale op de Lochemse Golfclub. Met deze opzet hopen wij het aantrekkelijk te maken voor onze leden van het mannelijke geslacht om donateur te worden.

Nog geen donateur?
De Stichting Old Grand Dad ondersteunt met de bijdragen van de grootvaders jaarlijks projecten die gelieerd zijn aan een sport bij sportverenigingen en / of voor geestelijke e/o lichamelijke gehandicapten t/m 30 jaar. Uiteraard zijn daar veel donateurs voor nodig. Onze doelstelling voor 2018 was om voor het einde van het jaar 75 donateurs in ons bestand te hebben. Hoe meer donateurs, hoe meer deelnemers aan de OGD clubwedstrijden, hoe meer deelnemers afgevaardigd kunnen worden naar de Regiowedstrijd. Momenteel staan we op 55 dus …… wilt u dit goede doel steunen? De minimale bijdrage is € 20,- per jaar.

Wilt u meedoen aan deze Stichting of nadere informatie? Een email aan leovermeer@hotmail.com met de tekst: ik wil OGD donateur worden, is voldoende om als deelnemer vanaf 2019 geregistreerd te worden.

Mogen we op u rekenen om de Stichting Old Grand Dad in staat te stellen om de diverse verenigingen e/o stichtingen die werken met geestelijke e/o lichamelijk gehandicapten personen t/m 30 jaar op sportief gebied te ondersteunen?

Weet u wellicht een project ?
Wellicht dat u zelf of er binnen uw netwerk van familie, vrienden, zakelijke relaties etc. personen zijn die actief zijn bij sportverenigingen e/o stichtingen (ook special onderwijs) die binnen de doelstelling vallen. Wijs hen op de mogelijkheid om nieuwe projecten op te starten met ondersteuning vanuit de OGD. Voorbeelden zijn bij voorbeeld: G- teams, speciale voorzieningen in maneges, aangepaste kano’s voor een roeivereniging, sport – en spel materiaal. Kortom, de OGD kan bij al dit soort projecten financiële ondersteuning verlenen.

Namens de commissie Old Grand Dad
Leo Vermeer/clubconsul OGD
Email: leovermeer@hotmail.com
Tel: 06-45947480

Ochtend voor de mantelzorgers

Van 5 november t/m 10 november werd “De week voor de Mantelzorgers”, georganiseerd door de Stichting Welzijn Senioren Lansingerland (SWSL).
Mantelzorgers hebben op de een of andere manier de zorg voor een echtgenote, partner, vader, moeder, vriend of vriendin etc. SWSL ontzorgt in samenwerking met de gemeente Lansingerland en bedankt deze mensen één keer per jaar als dank voor hun inzet.
Zo bereikte ons het verzoek van SWSL of het mogelijk was een activiteit op De Hooge Rotterdamsche te organiseren voor deze mantelzorgers.
Op woensdag 7 november was de organisatie daarom te gast voor een uitgebreid programma. De onderdelen waren het oefenen van de swing op de driving range, inclusief wedstrijd wie het verste kon slaan, en het oefenen van het putten inclusief wedstrijdje.
Dankzij de inzet van een aantal leden van de Herendagcommissie en een zeer betrokken herendaglid konden wij die ochtend 25 deelnemers – waaronder 21 vrouwen- met koffie en wat lekkers ontvangen.
Aan het einde van de ochtend werden de winnaars van elke groep verrast met een prijs beschikbaar gesteld door De Hooge Rotterdamsche.
Uit de reacties bleek wel dat de deelnemers zich uitstekend vermaakt hebben, genoten hebben van het mooie uitzicht en ze kennis hebben gemaakt met onze mooie locatie.

mantelzorg32