Nieuwsbrief 25 mei 2018

Update werkzaamheden

Deze week is er een begin gemaakt met het groot onderhoud van de fairways. Er is bezand, geprikt met conische pennen en gevertidrained om de conditie van de fairways te verbeteren.

Helaas zat het weer een beetje tegen met de regen en wordt er nu met man en macht gewerkt om het zand zo goed mogelijk in de gaten te slepen. De verwachting is dat er komende week nog steeds overlast van het zand zal zijn.

Onze excuses voor het ongemak.

werkzaamheden-2018

Aanmelden bij terminal

Het No Show beleid van de afgelopen jaren heeft goede resultaten geleverd.

Uiteraard streven we naar nog minder no shows en vragen uw medewerking daarvoor! Indien u vroeg start en het clubhuis ’s ochtends nog gesloten is, kunt u zich achteraf aanmelden via de terminal of via de receptie. Indien de receptie ’s avonds gesloten is kunt u zich vooraf aanmelden via de terminal. Hier kunt u tevens uw scorekaart meenemen.

Wij danken u voor uw medewerking.

Reuzenberenklauw: bij contact een gevaar voor uw gezondheid

Wij waarschuwen u met klem voor de reuzenberenklauw in de baan. Deze berenklauw is dit jaar meer uitgewoekerd dan andere jaren en is bij contact zeer gevaarlijk voor uw gezondheid.

Wanneer het sap in contact komt met de huid of uw ogen (door wrijven in de ogen) kunt u daarvan ernstige gevolgen ondervinden zoals brandwonden en blaarvorming.

De greenkeeping probeert momenteel de berenklauw zo goed mogelijk weg te maaien op de plekken in het spel maar dit zal de komende periode wellicht niet afdoende zijn. U treft de berenklauw (in het spel) met name op hole 6 links in het bosje en op hole 12 links bij de teebox.

Zie foto en kenmerken:

  • Hoogte: tot 4 meter
  • Stengel: roodpaars gevlekt
  • Blad: diep ingesneden en veerdelig
  • Bloem: witte bloemschermen tot 80 cm breed

berenklauw-hole-zes-1-h2

Vossenjacht

Nu de competitie voorbij is, maken we ons op voor een reeks leuke wedstrijden op onze eigen baan. Op 9 juni aanstaande vindt weer de Vossenjacht plaats in samenwerking met de Golfschool. In teams van 4 gaan we de uitdaging aan om onze eigen pro’s te verslaan. De shotgun start is om 13.00 uur, speelvorm is Texas Scramble. Het is de bedoeling om daarna van een heerlijke BBQ te genieten (€ 24,50 p.p.). Dus geef u snel op, dat kan zowel als team of individueel.

Inschrijven kan via ogs of door dit formulier ingevuld in te leveren bij onze receptie.
vossenjacht

Inschrijving clubkampioenschappen

De inschrijving voor de clubkampioenschappen Matchplay en Strokeplay zijn geopend. U kunt zich inschrijven via OGS.

Inschrijving voor het kampioenschap Matchplay staat open voor iedereen met een handicap van maximaal 36.0 en kan tot 1 juni. Na de voorrondes gaan de beste 16 mannen en beste 16 vrouwen door naar het finaleweekend van 15 en 16 september.

De clubkampioenschappen Strokeplay worden gespeeld in het weekend van 7 en 8 juli. De maximale handicap is 24.0. Inschrijven kan tot eind juni.

Familiewedstrijd & Masters

1e pinksterdag was de dag waarop familieleden als duo konden mee doen aan de familiewedstrijd van de NGF. Overtuigende winnaars waren vader en dochter, Dion en Caya Huijbregts. Zij mogen door naar de finale.
Er is € 560,- opgehaald voor het Jeugd Sport Fonds!

Op zaterdag 19 mei vond de jaarlijkse Masters plaats. Een invitatiewedstrijd voor degenene die zich middels goede resultaten in 2017 in qualifying wedstrijden, hadden geplaatst. Winnaar van het groene jasje werd Marc Bovy.

Winnaars van harte gefeliciteerd!

 familieday-nb

masters-web

NGF-competitie

De NGF-competitie 2018 zit er alweer op. Heren 3 – 27h en Heren 4 27h promoveren naar de 4e klasse. Heren senioren 1 – 27h speelde vrijdag 25 mei een promotiewedstrijd om een plek in de hoofdklasse. Helaas werd deze wedstrijd verloren.

Hieronder de einduitslagen van alle teams:

Team
Dames Senioren 1 – 27h 5e plaats Degradatie naar 3e klasse
Dames Senioren 2 – 27h 5e plaats Handhaving in 4e klasse
Dames 1 – 36h 5e plaats Degradatie naar 2e klasse
Dames 1- 27h 3e plaats Handhaving in 2e klasse
Dames dinsdag – 27h 4e plaats Handhaving in 1e klasse
Heren 1 – 36h 3e plaats Handhaving in 2e klasse
Heren senioren 1 – 27h 1e plaats Spelen promotiewedstrijd voor een plaats in de hoofdklasse
Heren senioren 2 – 27h 5e plaats Degradatie naar 5e klasse
Heren senioren 3 – 27h 2e plaats Handhaving in 4e klasse
Heren 1 – 27h 3e plaats Handhaving in hoofdklasse
Heren 2 – 27h 4e plaats Handhaving in 1e klasse
Heren 3 – 27h 2e plaats Promotie naar 4e klasse
Heren 4 – 27h 1e plaats Promotie naar 4e klasse

GolfDriedaagse 2018 is geopend

De Golfdriedaagse 2018 staat in het teken van SAFARI. Gaat u mee op zoek naar de Big Five? Of jaagt u op de Wild Eagle?  Zorgt u ook dat u Out of the bush blijft? Of neemt u deel aan de Golf Game Drive?

De inschrijving voor het jaarlijks terugkerende driedaags golfevenement in augustus is geopend.

U kunt zich voor het weekend van 10, 11, 12 augustus inschrijven om één, twee of drie dagen deel te nemen. Aanmelden kan tot en met 3 augustus via de online wedstrijdkalender < hyperlink naar OGS maken>.

Hier nog even een korte toelichting op de speeldagen en de kosten. De wedstrijden starten dagelijks om 11.00 uur via shotgun. Iedere dag bieden we u een ander programma.

Vrijdag 10 augustus:  ‘Big Five’. Dit is de ‘Members Guestday’. U kunt een gast uitnodigen om samen met hem/haar een ronde te lopen in een flight van vier personen. U speelt samen met uw gast in één team. De speelvorm is Texas Scramble met volledige handicapverrekening (maximaal 36). Inschrijfgeld: € 70 per koppel (lid + gast). (Bedrag is inclusief greenfee gast, koffie/thee met wat lekkers bij ontvangst, 2 lunchpakketten, drankje met borrelhap, avondmaaltijd.)

Zaterdag 11 augustus: ‘Wildrit’.  De zeskamp wordt in teamverband gespeeld. Er is gelegenheid zelf uw team van zes personen samen te stellen. Bij individuele inschrijving zorgt de commissie voor de flightindeling. Inschrijfgeld: € 23,50 per persoon. (Bedrag is inclusief koffie/thee met wat lekkers bij ontvangst, drankje met borrelhap, avondmaaltijd.)

Zondag 12 augustus: ‘Safaritrek’. Op deze dag wordt er gespeeld in flights van vier personen. Het gaat dan om de individuele stableford prestatie, maar het teamresultaat telt. U kunt zo desgewenst ook een qualifying kaart spelen. Inschrijfgeld: € 15,00 per persoon. (Bedrag is inclusief koffie/thee met wat lekkers bij ontvangst, eenvoudige avondmaaltijd.)

Wij verzoeken u het inschrijfgeld (voor één of meerdere dagen) uiterlijk 1 augustus over te maken op bankrekeningnummer: NL 37 RABO 0160970210 ten name van Golfclub de Hooge Rotterdamsche, onder vermelding van G3D, de dagen waarvoor u zich inschrijft en namen van deelnemers.

Heeft u een vraag, mail met  golf3daagse@gmail.com of bel met Nicolette Zwijnenburg: 06 515 66 272 of Bas Zwijnenburg: 06 54 63  2919.