Nieuwsbrief 26 juli 2019

Informatieavond groepstrainingen voor alle leden op 2 september om 20:00 uur

Op 2 september organiseert het bestuur in samenwerking met de golfschool een informatieavond voor alle leden onder leiding van Alexander Renders van de NGF. Het doel van de avond is om leden te enthousiasmeren om meer samen te trainen en het golfspel/golfplezier te verbeteren onder leiding van de golfschool.
De Golfclub wil graag samen met de leden hiervoor een mooi programma samenstellen. De Golfclub sponsort een deel van de trainingskosten in het kader van het 30-jarig jubileum.

Het Bestuur nodigt alle leden van harte uit om deze avond bij te wonen!

Competitiecommissie & inschrijving 2020

Wij zijn verheugd dat de competitiecommissie naast Jeroen ten Doesschate, is uitgebreid met Bo Snel, Donna de Boer en Just Meddens.
De competitie inschrijving is weer geopend via OGS . U kunt zich dus individueel weer opgeven voor de NGF competitie van 2020. Als u al samen een team heeft gevormd, geef dan bij de individuele inschrijving de naam van uw contactpersoon aan.

Ook zullen we ons de komende tijd buigen over de kwalificatie, samenstelling en indeling van de prestatieteams. Hiervoor zullen wij in augustus het kwalificatiebeleid bekend maken voor de competitie 2020.

De Competitiecommissie

Mosselavond – zaterdag 14 september

Een heerlijke 3-gangen menu voor € 26,50 p.p.:

Salade van meloen met Serranoham
***

Gekookte mosselen met salade, friet en brood (alternatief; kalfsoester)
***

Omelet Sibérienne met een smoothie van bramen

Aanmelden kan bij de brasserie of door een mail te sturen naar brasserie@dehoogerotterdamsche.nl

Mosselavond2

Kom golfen voor ‘Spieren voor spieren’

Kom op woensdag 18 september a.s. in actie voor ‘Spieren voor Spieren’ en golf met bekende Nederlanders zoals o.a. André Ooijer, Ronald de Boer, Leo Beenhakker, Martijn Reuser en Wieke Dijkstra.
Op deze dag golft u voor 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland, om geld bijeen te brengen voor onderzoek naar het juiste medicijn!

Deze wedstrijd is naast een ‘goede doelen dag’ vooral een uiterst informele, aangename, goed verzorgde en ontspannen dag. En u kunt hier individueel of als bedrijf bij zijn.

Hoe? Lees meer op de website.
Spieren-spieren-nb

Uitslagen: CK Strokeplay & Seizoenscup

Clubkampioenschappen Strokeplay
Op 13 en 14 juli is gespeeld om de Clubkampioenschappen Strokeplay.
Het niveau was erg hoog. De cut voor de finale op zondag na twee rondes lag bij de heren op 178. Bij de dames was de cut 185. Emil Ragnarsson heeft met een voorsprong van maar liefst 11 slagen het herentoernooi gewonnen. Bij de dames mag Lotte Hoekstra zich de gelukkige winnaar noemen. De strijd om de 2e en 3e plaats bij zowel de dames als de heren was erg spannend en is met maar 1 slag verschil geëindigd.

De uitslag na 3 rondes:

Heren Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Totaal
1 Emil Ragnarsson 70 76 79 225
2 Arnoud Gast 80 71 85 236
3 Stijn Rhodes 84 75 78 237
Dames Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Totaal
1 Lotte Hoekstra 85 82 81 248
2 Caya Huijbregts 83 87 85 255
3 Annemiek de Langen 87 87 82 256

CK-strokeplay-winnaars-k
Clubkampioenschappen Strokeplay Senioren
Tegelijk met het reguliere strokeplay clubkampioenschap, is het strokeplaykampioenschap voor senioren gespeeld. Er is gespeeld over twee rondes. Er waren totaal 33 senioren, waarvan de 6 beste heren en de 6 beste dames meedongen voor de titel op zondag.

Heren Ronde 1 Ronde 2 Totaal
1 Ed Schelkers 79 78 157
2 Kiffin Gish 82 83 165
3 Eirikur Gudmundsson 84 81 165
Dames Ronde 1 Ronde 2 Totaal
1 Annemiek de Langen 87 82 169
2 Conny de Wolff 90 91 181
3 Sandra van de Venne 95 91 186

CK-strokeplay-senioren-k

Uitslag Seizoenscup 3 (21 juli)

De winnaars van deze maand zijn:

  1. Kasper Klein (36 stbf)
  2. Ronald Lermer (35 stbf)
  3. Jos Zoetmulder (35 stbf)

De 4eronde wordt gespeeld op 21 september.
Siezoenscup-33

 

Herendag Open 2019

Het Herendag Open zit er weer op. Maandag 8 juli was, wat het weer betreft, een bewolkte dag met af en toe een zonnetje en temperaturen die de 17 graden niet te boven kwamen. Desalniettemin omstandigheden goed genoeg om een rondje te golfen op onze golfbaan, De Hooge Rotterdamsche, middels een shotgun met 108 heren komende van 8 golfclubs uit het Samenwerkingsverband Golfclubs West Nederland.

De shotgun startte om 12.30 uur, de wedstrijdvorm was Four Ball Better Ball met een dubbele start op 9 holes. Dus ruimte genoeg om een soepel verloop door de baan te garanderen. Daarnaast leverde het voor-caddyen op hole 1, 10, 15 en 16 een positieve bijdrage aan de doorstroming in de baan. Vanaf ca. 17.15 uur kwamen de eerste flights van de baan en kon worden bepaald welk team de teamprijs had gewonnen en welke club de Wisseltrofee.

De teamprijs werd gewonnen door Jan Vreeburg en Wim Beijn van De Hooge Rotterdamsche.
De Wisseltrofee is gegaan naar Golfclub Zeegersloot uit Alphen aan den Rijn.

Deze 5e Herendag Open verliep vlekkeloos, in een zeer ontspannen sfeer, afgesloten met een goed verzorgde en gevarieerde BBQ. Dank aan Anique en Jeroen voor de ondersteuning vanuit het secretariaat en aan het team van Sander, zowel keuken als bediening hebben een zeer gewaardeerde bijdrage geleverd aan het slagen van deze dag.

Bijgaande link naar een fotoserie, gemaakt door Sjaak van der Linden, geeft een impressie van deze 1e lustrumdag.

https://www.dropbox.com/sh/v5a7dv3itmciiwh/AADB5I7iag-Nahpl-kYweWBHa?dl=0

De Herendagcommissie

Rijnmond Open Golf: Vrijwilligers gezocht

Zoals voorgaande jaren duidelijk is geworden, kan het Rijnmond Open alleen succesvol verlopen met een groot aantal vrijwilligers. Vorig jaar hebben zo’n 50 vrijwilligers hun bijdrage geleverd aan het succesvolle verloop van het toernooi.

Ook voor het komende Rijnmond Open Golf zijn we op zoek naar een vergelijkbaar aantal vrijwilligers. Aanvullende informatie vindt u op www.rijnmondopengolf.nl/vrijwilligers. Aanmelden als vrijwilliger kunt u via het inschrijfformulier op de website van het Rijnmond Open.

Rog-NB-2019