Nieuwsbrief 30 augustus 2019

Informatie- en brainstormavond groepstrainingen voor alle leden

Maandag 2 september om 20:00 uur

Op 2 september organiseert het bestuur in samenwerking met de golfschool een informatie- en brainstormavond voor alle leden onder leiding van Alexander Renders van de NGF. Het doel van de avond is om leden te enthousiasmeren om meer samen te trainen en het golfspel/golfplezier te verbeteren onder leiding van de golfschool.
De Golfclub wil graag samen met de leden, op basis van de behoeften, hiervoor een mooi programma samenstellen. De Golfclub sponsort een deel van de trainingskosten in het kader van het 30-jarig jubileum.

Tijdens de avond kunt u ook deelnemen aan een groepstraining zodat u een indruk heeft hoe onze golfschool dit aanpakt.  Dus neem u golfspullen mee!

 

Het Bestuur nodigt alle leden van harte uit om deze avond bij te wonen!

Na de informatie heeft u de gelegenheid om deel te nemen aan dergelijke groepstraining zodat u een indruk heeft hoe onze golfschool dit aanpakt.  Dus neem u golfspullen mee!

Het Bestuur nodigt alle leden van harte uit om deze avond bij te wonen!

NGF Competitie 2020: Kwalificatiebeleid & Data

De competitie inschrijving is geopend via OGS. Informatie omtrent het kwalificatiebeleid en de speeldata vindt u ook in OGS onder ‘Mijn documenten’.

De Competitiecommissie

Nieuws Wedstrijdcommissie

Clubkampioenschappen Matchplay
Op 7 en 8 september worden de clubkampioenschappen Matchplay gespeeld. Op zaterdagochtend spelen 16 heren en 14 dames matchplay in laddervorm, waarna in de middag er 8 heren en 8 dames doorgaan naar de kwartfinales. Hierna blijven op zondag de beste 4 dames en 4 beste herenspelers over, die zullen strijden om het kampioenschap.

4-stokkenwedstrijd – 14 september 
Op zaterdag 14 september wordt een non-qualifying 4-stokkenwedstrijd georganiseerd. U speelt een stablefordronde met slechts 3 clubs plus uw putter. De wedstrijd begint om 10.00 uur. U kunt zich inschrijven via OGS.

Seizoenscup – 21 september 
De een na laatste wedstrijd alweer voor de Seizoenscup wordt gespeeld op zaterdag 21 september. Deze qualifying stablefordwedstrijd staat open voor spelers met een handicap van 0-36. Er wordt gespeeld van de gele en rode teeboxen. Bij drie rondes dingt u al mee naar het overall kampioenschap!

Jubileumeditie Rijnmond Open Golf groot succes!

Afgelopen weekend vond onder zeer zonnige weersomstandigheden de 10e (jubileum)editie van het Rijnmond Open Golf, hét golftoernooi voor topamateurs, plaats. In totaal hadden 155 deelnemers (waarvan 120 single handicappers) zich ingeschreven. Hiervan plaatsen 20 spelers (15 heren en 3 dames) met de laagste handicap zich rechtstreeks voor het finaleweekend. De cut voor plaatsing lag bij de dames op 91 en bij de heren op 89.

Business Trophy
Vrijdag is de dag van alle sponsoren die het Rijnmond Open Golf toernooi mogelijk maken. Zij spelen met elkaar om de Rijnmond Business Trophy. De Trophy werd veroverd door Peugeot Davos Lansingerland. Op hole 7 werd er speedgolf gespeeld, een combinatie van snelheid en golf. Alle deelnemers slaan af en lopen daarna zo snel mogelijk naar de plek waar de bal is geland. Het doel van Speedgolf is om in zo min mogelijk slagen in de kortste tijd de hole te spelen. De deelnemers van De Heraut en Van Santen waren net als in 2017 iedereen te snel af, ze speelden de hole in 52 seconden!

Finaleronde
De finale ging zondag onder een stralende zon van start. De eerste deelnemers van de finaleronde strokeplay sloegen af om 08.30 uur. De drie best geplaatste heren van de zaterdag, Maik Spoor, Martijn van der Steen en Ragnar Ragnarsson (De Hooge Rotterdamsche) vertrokken als laatste flight. Thomas Drenth en Maurits van der Klift speelden in dit finaleweekend maar liefst rondes van Par 71 waardoor Martijn van der Steen wegzakte uit de top 3. De laatste dames flight bestond uit de dames: Michelle Wouters, Jennifer Sepers en Caya Huijbregts. Helaas zakte Caya Huijbregts met een ronde van 85 slagen terug naar een zesde plaats, waardoor Regina de Groot met 79 slagen de top 3 binnen kwam.

De winnaars
De ranglijst na de twee rondes op zaterdag beloofde een spannende finale. Bij de heren won Maik Spoor van Golfvereniging Leeuwenbergh met een eindtotaal van 220 slagen. In zijn speech vertelde hij dat hij trots was op zijn overwinning. Michelle Wouters van Golfclub Cromstrijen ging er met 243 slagen met de winst vandoor!
De kampioenen van dit jaar kregen uit handen van de voorzitter van Golfclub De Hooge Rotterdamsche, Ajo Duymaer van Twist, hun trofee uitgereikt.

Rotterdam Golf Tour
Rijnmond Open Golf is onderdeel van Rotterdam Golf Tour. Bij deelname aan twee van de drie open Strokeplay toernooien (en met een geldig resultaat) bij de clubs Kralingen, Kleiburg en De Hooge Rotterdamsche wordt uiteindelijk de beste amateurgolfer gekroond tot ‘beste golfer uit de regio Rotterdam’. De laatste wedstrijd vindt plaats op zondag 15 september op Golfclub Kleiburg. Inschrijven kan via deze link.

Zonder vrijwilligers, geen Rijnmond Open Golf. Graag bedanken wij de wedstrijdleiding, spotters, starters, referees en alle andere vrijwilligers voor hun inzet!

De uitslagen:

 Heren – Bruto

 1. Maik Spoor +7 (73, 74, 73)
 2. Thomas Drenth +12 (74, 80, 71)
 3. Ragnar Ragnarsson +12 (72, 75, 78)

 Dames – Bruto

 1. Michelle Wouters +30 (85, 77, 81)
 2. Jennifer Sepers +31 (85, 80, 79)
 3. Regina de Groot-Milchrahm +36 (82, 88, 79)

Dames & heren – Netto

 1. José Helder -8 (71, 66, 68)
 2. Ragnar Ragnarsson -3 (67, 70, 73)
 3. Guy Skern par (68, 69, 76)

Dames & heren – Senioren – bruto

 1. William van Rooij +26 (77, 83, 79)
 2. Guy Skern +33 (79, 80, 87)
 3. Regina de Groot-Milchrahm +36 (82, 88, 79)

TGIF Vrijdag 4 oktober

Thank God It’s Friday! Trainen onder begeleiding van onze golfprofessionals & gezellig samen borrelen en eten? 

Op vrijdag 4 oktober is alweer de laatste TGIF avond van 2019. U bent van harte welkom om deel te nemen. De golfprofessionals zorgen voor een gevarieerd aanbod van oefeningen, tips en tricks. Na afloop wordt er gezamenlijk geborreld en gegeten.

Leden of niet leden met minimaal baanpermissie zijn van harte welkom! De minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.
Kosten voor deelname zijn € 26,50 p.p. per keer en inclusief:

 • Trainen onder begeleiding van golfprofessionals
 • Driving Range ballen
 • Twee drankjes
 • Dagspecial (keuze vlees of vis)

Er wordt getraind vanaf 18:00 uur. Het diner wordt geserveerd om 19:30 uur. Inschrijven kan bij de receptie of via de site: https://dehoogerotterdamsche.nl/training-golf-inspiration-food/.

Mosselavond – zaterdag 14 september

Een heerlijke 3-gangen menu voor € 26,50 p.p.:

Salade van meloen met Serranoham
***

Gekookte mosselen met salade, friet en brood (alternatief; kalfsoester)
***

Omelet Sibérienne met een smoothie van bramen

Aanmelden kan bij de brasserie of door een mail te sturen naar brasserie@dehoogerotterdamsche.nl

Mosselavond2