Nieuwsbrief 5 april 2019

Baanupdate

Algemeen

We zijn verheugd te vermelden dat door investeringen in de baan (de drainagewerkzaamheden en het bezanden van de afgelopen jaren) de kwaliteit van de fairways en de rough enorm is verbeterd.
Voorheen waren er vaak een aantal holes gesloten in de winterse periode en dat is nu door het goede resultaat in de afgelopen winterperiode niet meer nodig geweest.

De schimmel op de greens is aan het verminderen en door veelvuldig prikken en zaaien hopen we de kwaliteit van de greens snel beter onder controle te krijgen.

Op een aantal plaatsen in de baan zijn beschadigde plekken (door o.a. de droogte van afgelopen jaar) voorzien van nieuwe graszoden. Deze plekken zijn als GUR aangemerkt.
Op hole 15 en 16 zijn de bunkers aangepast en de tees vernieuwd.

Baaninventaris

 • De vlaggenstokken, vlaggen en hole-cups zijn vervangen.
 • De teemarkers zijn aangepast en verfraaid.
 • Er zijn nieuwe hindernis- en out of bounds paaltjes gemaakt. Deze zijn in samenwerking met de Handicap- en Regelcommissie in de baan geplaatst, vervangen of toegevoegd.

Opening oefengreen 1 mei

Op 1 mei staat de opening van de nieuwe oefengreen gepland. Op zaterdag 11 mei kunt u deelnemen aan de Shortgame Masterclass (zie verderop in de nieuwsbrief bij Golfschool Skills Challenges) op deze nieuwe oefengreen.
Onder begeleiding van de golfprofessionals ontdekt u de diverse mogelijkheden van de green.

Verwarming driving range

Op de driving range worden binnenkort vijf verwarmingselementen geplaatst zodat u ook bij lagere temperaturen comfortabel kunt trainen. De elementen kunt u activeren via een tijdschakelaar.

Schoonmaak plek

De schoonmaak/afspuitplek bij de driving range wordt grondig opgeknapt. Zo wordt er een afdak geplaatst en wordt ervoor gezorgd dat het vuil beter kan worden afgevoerd door een groter rooster.

Planning groot onderhoud

Halverwege mei staat zoals ieder jaar groot onderhoud aan onze baan ingepland op de agenda. Vorig jaar werden er 18 holes bezand en geprikt en vanaf dit jaar gaan we wel 18 holes prikken maar daarna wisselend per jaar slechts 9 holes bezanden. Tegelijkertijd worden een aantal slechte plekken behandeld. De reden is om minder overlast te veroorzaken en omdat het zand van afgelopen jaar dermate goed resultaat heeft opgeleverd. De bomenkap tussen hole 1 en hole 18 zal worden gecombineerd met het groot onderhoud.

Robotmaaier

De robotmaaier is weer in gebruik genomen. U kunt tijdens het maaien van de machine op de fairway gewoon doorspelen. Daardoor kan het gebeuren dat uw golfbal precies in de baan van de maaier terecht komt. Wij adviseren om tijdig de bal op te nemen totdat de maaier voorbij is en daarna terug te plaatsen. Probeer niet de bal op het laatste moment voor de machine weg te pakken.

“Wat te doen als de bal van ligplaats is veranderd door de maaimachine? Aangezien de machine een zogenaamde outside agency is, dient de bal (uiteraard nadat de machine buiten bereik is), zonder straf te worden gedropt op de geschatte oorspronkelijke ligplaats.

In geval dat de bal door de machine van richting wordt veranderd tijdens de balvlucht: bal spelen zoals hij ligt”.

Houd ruim afstand en probeer rekening te houden met de werkvolgorde (baan voor baan) en zet uw buggy of trolley niet in de baan (of volgende baan) van de machine.

Bij het rijden van fairway naar fairway moet de machine soms ook de paden volgen. Als u de machine tegenkomt kunt u het beste even opzij stappen. De machine kan dan ongehinderd door.

Seizoen feestelijk geopend

Dit jaar bestaat onze vereniging 30 jaar. Op 23 maart is het seizoen dan ook feestelijk geopend met een Lustrumwedstrijd- en receptie. De animo voor de wedstrijd was groot: meer dan 150 leden hebben meegespeeld.
Jan van ‘t Klooster verzorgde “Beat the pro” op hole 4 en op hole 7 vond de “Fastest Hole challenge” plaats. Het winnende team wist in 43 seconden de bal in de hole te krijgen!

Winnaars wedstrijd:

 • Netto: Micheal Pentowski, Carmen Krämer, Klaas Kok, Jytte Jensen, Patricia Boerleder en Angela Kasius.
 • Bruto: Annemiek de Langen, Michiel van Ravenstein, Gijs Geerlings, Ger Reckweg, Adriaan Hopperus Buma, Mechteld van Ravenstein.
 • Fastest hole: Thijs Rolink, José Helder, Patrick Maasland, Gerben Wigmans, Robbert de Ruiter en Luc Ouwendijk.

Er is door leden en genodigden een fantastisch bedrag (bijna € 1.500,-) opgehaald voor ‘Spieren voor Spieren’. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een spierziekte.

Wij danken ieder voor zijn komst en kijken uit naar een prachtig golfseizoen!

Golfschool Skills challenges

Test uw vaardigheden op Hoog Niveau tijdens “De Hooge Rotterdamsche Golfschool Skills Challenges”.
Vijf zaterdagen “leren en proberen” voor alle niveaus en aansluitend kunt optioneel de lekkere Skills Challenge Dagschotel bestellen voor € 16,-. Meteen inschrijven voor alle keren Skills Challenges is € 20,- i.p.v. € 25 en los inschrijven is € 5,- per keer.

 • Hoe hoog legt u de lat – zaterdag 13 april – 15.00 uur. De backtee van hole 1 wordt ingericht als Tour Tee. We bouwen een lat waar u overheen kunt slaan. Van laag naar hoog, met als doel natuurlijk ! Uiteraard staan wij u bij met tips.
 • Shortgame Masterclass – zaterdag 11 mei – 15.00 uur. Onderzoek welke uitdagingen u kunt trainen op de nieuwe chippinggreen en volg onze Shortgame Masterclass. Wij leggen u uit hoe u de green optimaal kunt gebruiken om uw golfspel te trainen.
 • Hole-in-one challenge – zaterdag 8 juni – 15.00 uur
 • Op hoog niveau hole in one challenge! Vanaf het terras slaan we naar de green van hole 18. Er is een prijs voor de neary, maar we gaan natuurlijk voor de hole in one!
 • Hoogste putt challenge – zaterdag 14 september – 15.00 uur Hoogste putt challenge van Nederland. Maak twee Monsterputts op de verschillende puttinggreens en wordt “Koning van de Greens”. Met tips voor lange putts en greenreading staan wij paraat.
 • King of the range – zaterdag 19 oktober – 15.00 uur.Wordt u King of the Range? U start op het onderste plateau van de driving range. Raakt u het target dat bij dit plateau hoort dan promoveert u naar een plateau hoger waar ook weer een specifiek target bij hoort. Het doel is natuurlijk om helemaal bovenaan de range te eindigen. Wij zorgen voor leuke prijzen!

Meedoen met één of meerdere activiteiten? Stuur een e-mail naar fittingcenter@golfconsult.nl.

NGF-Competitie 2019

De NGF-competitie 2019 is van start gegaan. Wij wensen alle teams veel plezier en succes! Hieronder de uitslagen van de teams die hun eerste wedstrijd al gespeeld hebben:

MATCH
Team Thuis Uit Uitslag
Dames 1 – 36h DHR 1 Efteling 1  16 2
Dames 1 – 27h DHR 1 De Lingewaelsche 1 6 12  
Heren 1 – 36h Westerpark 1 DHR 1 6 12  
Heren 2 – 36h Landgoed Bergvliet 3 DHR 2 14 4  
Heren 1 – 27h DHR 1 Koninklijke Haagsche 1 6 12  
Heren 2 – 27h DHR 2 Princenbosch 4 14  
Heren 4 – 27h ANWB Golf 2  DHR 4 10 8

Training | Golf | Inspiration | Food

Thank God It’s Friday! Trainen onder begeleiding van onze golfprofessionals & gezellig samen borrelen en eten? 

In 2019 organiseren we wederom vijf trainingsavonden die in het teken staan van gezelligheid, plezier en samen beter leren golfen. De golfprofessionals zorgen voor een gevarieerd aanbod van oefeningen, tips en tricks.

Zowel leden als niet leden met minimaal baanpermissie, zijn van harte welkom! De minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.
De kosten bedragen € 26,50 p.p. per keer. Indien u inschrijft voor vijf avonden in één keer betaalt u € 106,- in plaats van € 132,50! U krijgt dan dus één avond cadeau.

Er wordt getraind vanaf 18:00 uur. Het diner wordt geserveerd om 19:30 uur.

DATA 2019:

 • vrijdag 12 april
 • vrijdag 17 mei
 • vrijdag 14 juni
 • vrijdag 12 juli
 • vrijdag 20 september

DEELNAME IS INCLUSIEF:

 • Trainen onder begeleiding van golfprofessionals
 • Driving Range ballen
 • Twee drankjes
 • Dagspecial (keuze vlees of vis)

Aanmelden kan op deze pagina.

Paasbrunch – zondag 21 april

Op 1ste Paasdag kunt u in een sfeervolle ambiance genieten van een heerlijke Paasbrunch. U bent van harte welkom met familie en vrienden, jong en oud. Voor kinderen is er een speciaal buffet!

Het buffet is geopend van 11:30 tot 14:30 uur en de kosten zijn € 25.00 p.p. (voor kinderen tot 12 jaar € 12.50 p.p.).

De  paasbrunch bestaat o.a. uit:

 • Gerookte forel, zalm, tonijnsalade, aardappelsalade, eiersalade, vers gesneden rosé gebraden rosbief, gebraden kipfilet, jong belegen kaas en Franse kaas.
 • Warme gerechten zoals gebakken kipreepjes in pikante saus, roerei met spek, champignon pasteitjes, Westlandse groententaart en witvis in kreeftensaus.
 • Uitgebreid assortiment van broodjes zoals: croissants, eierkoeken, chocolade broodjes, paasbrood, roomboter en kruidenboter.
 • Heerlijke nagerechten: soesjes toren, pure chocolade mousse, huis gemaakte Tiramisu en Latte Macchiato taart.

Voor kinderen is er een extra buffet met o.a. friet, kipnuggets, pannenkoeken en ijsbekers.

Het buffet is inclusief: vruchtensap, koffie, thee, melk en karnemelk

Alleen op basis van reservering. Aanmelden kan via brasserie@dehoogerotterdamsche.nl, 010 – 5252 00 52 of op deze pagina.

Handicartwedstrijd – maandag 22 april

Op maandag 22 april (2e Paasdag) spelen we de Handicartwedstrijd. Het inschrijfgeld van € 5,- p.p. bij deze teamwedstrijd komt ten goede aan de Stichting Handicart. De missie van deze stichting is mobiliteit te verschaffen aan mindervalide golfers om hen daarmee in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen.

U kunt inschrijven als team (twee personen). De wedstrijdvorm is een greensome waarbij wordt gespeeld met een gemiddelde handicapverrekening van de twee spelers.

Op elke hole slaan beide teamleden af vanaf de gele/rode teebox. Dan (dus voor de tweede slag) moet er worden gekozen met welke bal de teamleden om-en-om de hole uitspelen. Het winnende koppel kwalificeert zich voor de regio finale, waarna in september een landelijke finale wordt gespeeld.

Handicart

Orange Flag wedstrijd – zaterdag 27 april

Op 27 april vieren we Koningsdag met de Orange Flag wedstrijd. De dresscode deze dag is uiteraard oranje! Het is een qualifying stableford wedstrijd en staat open voor inschrijving voor leden met handicap van 0 t/m 36. Er wordt vanaf hole 1 en hole 10 gestart, vanaf de gele en rode tees.

Er is een prijs voor de beste bruto score.
Daarnaast zijn er prijzen te winnen door de bal zo dicht mogelijk bij de vlag te slaan. De spelregels hiervoor zijn als volgt:

 • U krijgt u één vlaggetje mee met uw naam er op.
 • Slaat u de bal “In Regulation” op de green (in één slag op de green van een par 3, in twee slagen op de green van een par 4, of in drie slagen op de green van een par 5) en dichter bij de hole dan een eventueel ander vlaggetje wat al op de green staat, dan kunt u hier uw vlaggetje plaatsen. U neemt dan het vlaggetje wat er al staat mee.
 • U beslist zelf of u uw vlaggetje plaatst op de plek waar u ligt als u “GIR” speelt, of dat u dit bewaart (gokt/hoopt) voor een latere (betere) hole.
 • Er zijn prijzen te winnen voor spelers waarvan het vlaggetje nog op de green staat als de wedstrijd is afgelopen.

Koning-koningsdag-orange-flag-2

Aanvullend informatie Strokeplay clubkampioenschappen

In navolging op de aankondiging over de Strokeplaykampioenschappen op 13 juli a.s. is hieronder een nadere uitleg opgenomen over deelname van de senioren:

 • Iedereen van 50 jaar of ouder doet mee met de Senioren CK.
 • De senioren spelen naar keuze 3 ronden of 2 ronden: 1 op zaterdag en 1 op zondag.
 • Alle heren spelen van wit.
 • Alle dames spelen van blauw.
 • De heren die kiezen voor Senioren CK en 2 rondes spelen, spelen op zaterdagochtend.
 • De dames die kiezen voor Senioren CK en 2 rondes spelen, spelen op zaterdagmiddag.
 • Bij de senioren heren die 3 ronden spelen telt de ochtendronde mee voor het Senioren CK.
 • Bij de senioren dames die 3 ronden spelen telt de middagronde mee voor het Senioren CK.
 • Voor de zondag gaat de helft van de senioren door die op zaterdag 1 ronde hebben gespeeld.

T.z.t. kunt u zich via OGS inschrijven waarbij u een keuze dient te maken voor óf 2 rondes óf 3 rondes.

Nieuws Jeugdcommissie

Pluspakket
De spelers, die zich hiervoor hebben opgegeven en in aanmerking komen, zijn in teams ingedeeld. Ze krijgen een brief met uitleg van het programma en hoe ze dit jaar gebruik kunnen maken van de extra trainingen en de GolfAcademie.

Open Jeugd Delfland
Voor het eerst hebben we onder begeleiding van de jeugdcommissie met de jeugd een toernooi gespeeld. Op 30 maart werd in de stralende zon meegedaan aan het Delfland Jeugd Open, wat met een sterk deelnemersveld een prachtig toernooi opleverde. Spelers Caya, Jelger, Tygo, Alex en Christijan zijn onder begeleiding van Dion aan de wedstrijd begonnen en hebben helaas net een podiumplaats gemist. Het was een mooie ervaring waar alle spelers wat aan hebben gehad. Zo gaan we de komende periode aan nog meer toernooien meedoen, om te zorgen dat het spelplezier bij de jeugd nog verder zal toenemen.

Eierzoekwedstrijd
De eerstvolgende wedstrijd is de eierzoekwedstrijd op 22 april, start om 9 uur met aansluitend een brunch. Voor degenen die niet kunnen deelnemen, vergeet je niet uit de schrijven in OGS.

Programma:

 • 7 april: les groep A-G
 • 10 april: les groep H/I
 • 14 april: Parcourstest /Trackman groep A-G
 • 17 april: les groep H/I
 • 22 april: Eierzoekwedstrijd
 • 7 mei: Jan van ’t Klooster Bokaal
 • 8 mei: les groep H/I
 • 12 mei: les groep A-G

De Jeugdcommissie

NB. Wist u dat we dit jaar met 3 competitieteams meedoen aan de NGF Jeugdcompetitie. Het 3e team bestaat uit allemaal spelers die voor de eerste keer meedoen.

Jeugdcomp