Nieuwsbrief

Nieuw afspuitpistool met lucht en water. Nooit meer vieze clubs!

Afgelopen week is er bij de schoonmaakplek links bij het driving-range gebouw een nieuw afspuitpistool geïnstalleerd. Dit pistool gebruikt zowel lucht als water. Ideaal om uw clubs, schoenen of trolley mee te schoon te maken, af te borstelen en te drogen.

U kunt gebruik maken van twee verschillende standen:

  • Hendel half indrukken: alleen lucht.
  • Hendel vol indrukken: combinatie van lucht en water.

De ‘Zelup gun’ is gesponsord door PTD Management & Advies, waarvoor hartelijk dank!
ptd-logo-nb

Voortgang kapwerkzaamheden

Deze week zijn we verder gegaan met de kapwerkzaamheden bij o.a. hole 3, 11, 12/14,15 en 17.

De redenen voor het rooien van deze bomen zijn divers; veiligheid (zoals afbrekende takken), ziekte (essenziekte), eiken en essen de ruimte te geven om te groeien, de hole speelvriendelijker te maken en de belangrijkste reden is om meer licht en lucht te verkrijgen op een aantal greens en teeboxen.

Dit laatste is nodig om straks goede greens, zonder schimmel en ziektes, te behouden zonder gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vanaf 2020 mogen deze namelijk nauwelijks meer gebruikt worden (Green Deal).

Op dinsdag 10 juli zijn de laatste kapwerkzaamheden bij de gele teebox van hole 17, die dag wordt ervan rood gestart.

Hieronder: hole 11- door het weghalen van de bomen krijgt de green veel meer daglicht.

hole-11

Hou onze baan schoon

Mocht u een sigaret of sigaar willen roken in de baan dan adviseren wij u om gebruik te maken van een speciale golfasbak die u bij de receptie kunt kopen.

Wij ervaren namelijk veel overlast van peuken in de baan en met name op teeboxen.
Op deze manier houden we met elkaar de baan schoner!

asbak-golftas

Wat wordt de kleur – 29 juli

Vanaf zondag 8 juli kunt u zich inschrijven voor de wedstrijd ‘Wat wordt de Kleur’? Bij deze spelvorm worden alle tees (wit, geel, blauw, rood en oranje) gebruikt. Iedereen slaat op hole 1 af vanaf de middelste tee: vrouwen starten vanaf rood en de mannen vanaf geel.

Van welke tee u de volgende hole afslaat is afhankelijk van uw score op de hole ervoor:

  • Maakt u een (netto) birdie of beter (3 stablefordpunten en meer), dan slaat u op de volgende hole af van de back tees (heren/wit en dames/blauw).
  • Maakt u een (netto) par (2 stablefordpunten), dan slaat u op de volgende hole af van de middelste tee (heren/geel en dames/rood).
  • Maakt u een (netto) bogey of slechter (1 of minder stablefordpunten), dan slaat u op de volgende tee af van de forward tees (heren/rood en dames/oranje).

Wij hopen u op deze kleurrijke dag te begroeten!

Nog niet ingeschreven voor de GolfDriedaagse 2018? Doe het voor 3 augustus!

De Golf3daagse commissie is al druk met de voorbereidingen en hopen uiteraard dat u één, twee of drie dagen mee op Golfsafari gaat! U kunt zich voor het weekend van 10, 11 en 12 augustus inschrijven via de online wedstrijdkalender. Aanmelden kan tot 3 augustus.

Wel al aangemeld, maar nog niet betaald. We hopen dat u het inschrijfgeld uiterlijk 1 augustus overmaakt op bankrekeningnummer: NL 37 RABO 0160970210 ten name van Golfclub de Hooge Rotterdamsche, onder vermelding van G3D, de dagen waarvoor u zich inschrijft en namen van deelnemers.

Hierbij nog even een korte toelichting op de speeldagen en de kosten. De wedstrijden starten dagelijks om 11.00 uur via shotgun. Iedere dag bieden we u een ander programma.

Vrijdag 10 augustus:  ‘Big Five’. Dit is de ‘Members Guestday’. U kunt een gast uitnodigen om samen met hem/haar een ronde te lopen in een flight van vier personen. U speelt samen met uw gast in één team. De speelvorm is Texas Scramble met volledige handicapverrekening (maximaal 36). Inschrijfgeld: € 70 per koppel (lid + gast). (Bedrag is inclusief greenfee gast, koffie/thee met wat lekkers bij ontvangst, 2 lunchpakketten, drankje met borrelhap, avondmaaltijd.)

Zaterdag 11 augustus: ‘Wildrit’.  De zeskamp wordt in teamverband gespeeld. Er is gelegenheid zelf uw team van zes personen samen te stellen. Bij individuele inschrijving zorgt de commissie voor de flightindeling. Inschrijfgeld: € 23,50 per persoon. (Bedrag is inclusief koffie/thee met wat lekkers bij ontvangst, drankje met borrelhap, avondmaaltijd.)

Zondag 12 augustus: ‘Safaritrek’. Op deze dag wordt er gespeeld in flights van vier personen. Het gaat dan om de individuele stableford prestatie, maar het teamresultaat telt. U kunt zo desgewenst ook een qualifying kaart spelen. Inschrijfgeld: € 15,00 per persoon. (Bedrag is inclusief koffie/thee met wat lekkers bij ontvangst, eenvoudige avondmaaltijd.)

Wij zien uw inschrijving graag tegemoet.

Heeft u een vraag, mail met golf3daagse@gmail.com of bel met Nicolette Zwijnenburg: 06 515 66 272 of Bas Zwijnenburg: 06 54 63  2919.

Zomerseizoen herendag – deel 2

Halverwege het zomerseizoen van de Herendag staat maandag 9 juli de Herendag Open op het programma.

9 Clubs gaan er weer voor.

De Herendag Commissie heeft de Herendag Commissies van clubs die deelnemen aan het samenwerkingsverband “Samenwerkende Golfclubs West Nederland” uitgenodigd om met een maximum van 10 teams (2 heren per team) in te schrijven voor de Herendag Open 2018. De inschrijving stond open voor heren die min of meer regelmatig op de zgn. Herendag meespelen. Acht clubs hebben daaraan gehoor gegeven (Capelle, Ockenburgh, Kagerzoom, Nieuwegein, Rijswijk , Zeegersloot, Crimpenerhout en Bentwoud) aangevuld met “onze eigen heren”.

In totaal gaan 132 heren de baan in om, in de vorm van een shotgun FBBB, met en tegen elkaar te strijden voor een tweetal eerste prijzen, t.w. een teamprijs voor het team met het hoogste aantal Stableford punten en een clubprijs, de Herendag Open Wisselbeker, voor de club met het hoogste gemiddelde aan Stableford punten.

Het is voor het 4e jaar dat dit evenement wordt georganiseerd en we zijn benieuwd wie dit jaar met de prijzen naar huis gaat.

Programma komende maanden.

In juli en augustus wordt om de zomerbokaal Eclectic Individueel Stableford gestreden in een 4-tal wedstrijden, waarvan er tenminste 3 moeten zijn meegespeeld, om voor de bokaal in aanmerking te komen.

Daarnaast worden de 3e en 4e ronde van het Strokeplay kampioenschap gespeeld en op 3 september de halve finales van de Matchplay Kampioenschappen.

Uitje De Turfvaert.

Op 20 augustus wordt er op maandag niet gespeeld vanwege de voorrondes voor het Rijnmond Open, waarvan de finales eind van die week plaats vinden. De Herendag Commissie heeft op die dag een uitje naar golfbaan De Turfvaert in Rijsbergen bij Breda georganiseerd. Inschrijving staat open tot 10 augustus, tot nu toe zijn hebben zich al meer dan 30 heren aangemeld, er is plaats voor 42 deelnemers.

Afsluiting zomerseizoen.

De afsluiting van het zomerseizoen vindt plaats op 24 september met de finales van de Matchplay wedstrijden in de A- en de B-poule, een Texas Scramble wedstrijd over 9 holes, een Chip- en Putt-wedstrijd alsmede de finales van de Putt Competitie.

Kortom, wij hopen u ook in de 2e helft van het zomerseizoen te mogen verwelkomen op bovenstaande activiteiten en wensen u veel golfplezier!

De Herendagcommissie

Buitenbokaal 2018

Op 29 juni jl. vond de 18e Buitenbokaal van deze eeuw plaats op de prachtige Wouwse Plantage. Het was bijzonder om hier te spelen omdat deze baan niet makkelijk toegankelijk is, alleen bekend van spelen in de competitie en omdat enkele holes afgelopen jaar zeer zijn verfraaid. We waren benieuwd!

De belangstelling van spelers was groot en er was uiteindelijk een reservelijst. Met 24 zeer gemotiveerde spelers startte de wedstrijd na koffie en appelgebak. Op deze warme dag was af en toe een zuchtje wind langs de bomenrijen een verademing. Er waren veel goede scores en acht birdies.De baan voldeed aan onze hoge verwachtingen. De wedstrijd werd gewonnen door André Holt met 38 punten, tweede Heleen Schipper met 36 punten en derde werd Lot Peijnenburg met 34 punten.

  • Longest drive dames: Marilla Louw
  • Longest drive heren: Ger Reckweg
  • Neary dames: Lot Peijnenburg
  • Neary heren: Nico van Leeuwen

Ook dit jaar was Ketel1 sponsor van de bijzondere verrichtingen. Na afloop vonden de borrel en het diner plaats op het schitterende terras met uitzicht op de baan, bij ondergaande zon. De Buitenbokaal is een mooie traditie. Tot volgend jaar!
buitenbokaal-w-web

De Hooge Rotterdamsche in beeld