Nieuwsbrief 6 juni 2017

Noteer in uw agenda: presentatie Positioneringscommissie 3 juli

Het bestuur heeft in november jl. een tijdelijke commissie ingesteld voor advisering aan het bestuur ten behoeve van de positie van De Hooge Rotterdamsche in de nabije toekomst. Het advies is van bijzonder belang voor de invulling van het jaarplan 2018 van De Hooge Rotterdamsche.

De commissie bestaat uit Ajo Duymaer van Twist (vz), Laura Davidson, René van Buuren, Edwin Groeneveld, Annemiek de Langen en Tjeerd Veenstra en heeft op basis van gesprekken met elkaar, gesprekken met derden, het bijwonen van een congres, desk research en ervaring een rapport geschreven op basis waarvan De Hooge Rotterdamsche een keuze kan maken voor de toekomst.

Het bestuur nodigt u van harte uit om op 3 juli om 20.00 uur in het clubhuis aanwezig te zijn bij de presentatie van dit rapport door de positioneringscommissie aan alle leden.

Wij benadrukken dat uw aanwezigheid zeer op prijs wordt gesteld en hopen op een grote opkomst van onze leden.

Bestuur De Hooge Rotterdamsche
pos_com

Overzicht abonnementen / certificaten

Graag geven wij u een update van het aantal nieuwe leden dat zich in 2017 heeft aangemeld:

 • Volwaardig lidmaatschap met certificaat: 32
 • Twiligthtabonnement (nieuw): 18
 • Handicapregistratielidmaatschap: 18
 • Jeugdlidmaatschappen: 15
 • Startersabonnement (nieuw): 13
 • Businessclub Wildcard: 9
 • Jong Volwassenen lidmaatschap (nieuw): 7
 • Businessclub lidmaatschap met certificaat: 4
 • Winterabonnement (nieuw): 4
 • Vakantieabonnement (nieuw): 1

Werkzaamheden in de baan

Ballenwassers
Het aantal ballenwassers is uitgebreid. Op elke hole is nu een ballenwasser aanwezig.

Werkzaamheden hole 3
Na overleg met de baancommissie en de handicap- en regelcommissie zal er binnenkort een begin worden gemaakt met veranderingen aan Hole 3.
Zoals u weet is het links naast de bunker voor de green en links van de green vaak glad en modderig in de winter. Dit komt mede door de schaduw van de beuken waardoor het gras niet wil groeien en het zeer modderig wordt.
Door enkele aanpassingen uit te voeren zoals het kappen van 3 beuken, een trap te maken links van de green en een verbreding van de bunker voor de green zal deze hole mooier worden met meer gras en met minder gladheid in de winter.

Update drainage werkzaamheden
De werkzaamheden met de Vibra Sandmaster zijn afgerond. Vanaf woensdag 14 juni tot ongeveer 20 juni zullen meerdere holes bezand en geprikt worden met conische pennen en worden deze holes ook gevertidraind. U zult hiervan zeker overlast ervaren en wij doen ons uiterste best om dit zo snel en goed mogelijk te laten verlopen.

De handicap en regelcommissie heeft via de NGF dispensatie verkregen om de baan Qualifying te houden en tevens plaatsen mogelijk te maken gedurende de periode van prikken, bezanden en vertidrainen. De Local rules hangen op het informatiebord en zijn bij de receptie verkrijgbaar.

Tee renovatie hole 2 en hole 18
Vanaf 19 juni zullen deze tees worden gerenoveerd.

Nieuws van de brasserie

Snelle/eenvoudige hap & weekspecial
Voor of na uw golfronde een smaakvolle maaltijd? Naast de gerechten op onze menukaart kunt u gebruik maken van onze snelle/eenvoudige hap voor € 10,50. Daarnaast hebben wij een wekelijks wisselende Weekspecial waarbij u kunt kiezen uit een vlees- of visgerecht voor € 14,-. U vindt de gerechten terug op het krijtbord in de brasserie

Nieuwe bittergarnituur
Ons assortiment bittergarnituren is onlangs uitgebreid met een aantal heerlijke keuzes zoals o.a.:

 • Spaanse Smaken: Fuet – Serrano – Machego – Olijven – Kweepeer.
 • Ribs: heerlijke spareribs.
 • Merques: Merquez worstjes met Aoli.
 • Vegetarische verwennerij: Olijven – Machego – Geitenkaas – Tomaat – Brood – Pesto.
 • Hollandse gewoonte: Salami – Jonge kaas – Leverworst – Augurk – Mosterd.

U vindt de bittergarnituren op de borrelkaart.

Betaling via ledenpas
Om uw bestelling zo vlot en goed mogelijk te laten verlopen vragen wij u om altijd uw witte ledenpasje te laten zien bij de bestelling.
Wij verzoeken u tevens vriendelijk om bij uw vertrek altijd af te rekenen op vertoon van uw ledenpas. Helaas moeten wij constateren dat veel leden vertrekken zonder af te rekenen waardoor de brasserie enorm veel openstaande rekeningen heeft.

Wij vragen u om uw begrip en medewerking hierbij.

Buitenbokaal vrijdag 30 juni

Ook dit jaar organiseren we de buitenbokaal. Een aanrader voor iedereen want elk jaar is er weer een leuke mengeling van oude getrouwen en nieuwsgierige golfers!

Dit jaar vindt onze jaarlijkse “buitenbokaal”-wedstrijd plaats bij het prachtige golfpark van Wilnis op vrijdag 30 juni.
Er wordt vanaf 11:00 uur gestart vanaf hole 1. Na afloop borrelen we uitgebreid op het terras, vindt de prijsuitreiking plaats en nuttigen we een 3-gangendiner. Gepaste kleding is gewenst.
Deelname bedraagt € 80,- inclusief green fee, koffie met gebak vooraf, borrelhapjes en 3-gangendiner. Inschrijven kan via de website. Organisatie: Joke Lemij, Paul Mostert en Pim van Soeren (tel: 06 – 55 10 01 56).

Lid van Verdienste: Gert Dingemanse

Gert is lid van onze club sinds 2007, lid van de wedstrijdcommissie van 2011, eerst als gewoon lid en later als voorzitter. Ook speelt Gert sinds de eerste editie een zeer belangrijke bij het Rijnmond Open Golf.
Voor zijn kundige inzet, planning, organisatie en de vele tijd die hij besteed heeft aan deze twee commissies gaat de Beker van Verdienste 2017 naar Gert Dingemanse!

gert-2

Uitslag Clubkampioenschappen Strokeplay 2017

Op de warmste 27 mei ooit gemeten, werden rondes 1 & 2 van de Clubkampioenschappen 2017 gespeeld. Zowel zware weer- als baanomstandigheden zorgden ervoor dat laag scoren knap lastig was. Bij zowel de heren als bij de dames was het razend spannend. De 21 beste heren en 6 beste dames speelde uiteindelijk de finaleronde op zondag.

Conny de Wolff wist met een finaleronde van 88 slagen haar voorsprong van één slag te behouden op Annemiek de Langen. Noemenswaardig is de prachtige 3e plek van onze jongste deelneemster Caya Huijbregts (13 jaar)!

Bij de heren sloot Kiffin Gish finale zijn ronde (83 slagen) af met vier parren op rij, waarmee hij Nico van Leeuwen één slag voor bleef.

De beste ronde van het toernooi werd gelopen door titelverdediger Ed Schelkers. Voor zijn eerste ronde had hij 81 slagen nodig.

HEREN

 1. Kiffin Gish – 252 slagen (85, 84, 83) 
 2. Nico van Leeuwen – 253 slagen (84, 86, 83)
 3. Eric Brommert – 261 slagen (83, 86, 92)

DAMES

 1. Conny de Wolff – 267 slagen (90, 89, 88)
 2. Annemiek de Langen – 268 slagen (94, 86, 88)
 3. Caya Huijbregts – 277 slagen (96, 92, 89)

Bekijk hier de volledige einduitslag.

Van harte gefeliciteerd kampioenen!
ck-kampioenen-2017

Inschrijving GolfDrieDaagse geopend

Het jaarlijks terugkerende driedaags golfevenement in augustus staat dit jaar in het teken van Hole 19. Het evenement vindt dit jaar plaats van vrijdag 11 t/m zondag 13 augustus. U kunt zich inschrijven om één, twee of drie dagen deel te nemen. De inschrijving is reeds geopend en verloopt via de online wedstrijdkalender. Aanmelden is mogelijk t/m 5 augustus.

De wedstrijden starten dagelijks om 11.00 uur in shotgunvorm. Iedere dag bieden we u een ander programma.

Vrijdag 11 augustus:  “ Borreltijd “. Dit is de ‘Members Guestday’. U kunt een gast uitnodigen om samen met hem/haar een ronde te lopen in een flight van vier personen. U speelt met uw gast in één team. De speelvorm is Texas Scramble met volledige handicapverrekening (maximaal 36). Inschrijfgeld: € 70 per koppel (lid + gast). (Bedrag is inclusief greenfee gast, koffie/thee met wat lekkers bij ontvangst, 2 lunchpakketten, drankje met borrelhap, maaltijd.)

Zaterdag 12 augustus: “ Happy Hour ”.  De zeskamp wordt in teamverband gespeeld. Er is gelegenheid zelf uw team van zes personen samen te stellen. Bij individuele inschrijving zorgt de commissie voor de flightindeling. Inschrijfgeld: € 23,50 per persoon. (Bedrag is inclusief koffie/thee met wat lekkers bij ontvangst, drankje met borrelhap, maaltijd.)

Zondag 13 augustus: “ Borrelhap ”. Op deze dag wordt er gespeeld in flights van vier personen. Het gaat dan om de individuele stableford prestatie, maar het teamresultaat telt. U kunt  ook een qualifying kaart spelen. Inschrijfgeld: € 15,00 per persoon. (Bedrag is inclusief koffie/thee met wat lekkers bij ontvangst, eenvoudige maaltijd.)

Via deze nieuwsbrief zullen wij u op de hoogte houden over de gezellige, sportieve en leuke GolfDrieDaagse. Heeft u een vraag, mail met golf3daagse@gmail.com of bel met Bas Zwijnenburg: 06 54 63  2919.
logo_g3d_hole-19-sm

Aanbieding golfgrips vervangen
grips-antony-morgan-golf-2