Nieuwsbrief 8 maart 2019

Training | Golf | Inspiration | Food

Thank God It’s Friday! Trainen onder begeleiding van onze golfprofessionals & gezellig samen borrelen en eten? 

In 2019 organiseren we wederom vijf trainingsavonden die in het teken staan van gezelligheid, plezier en samen beter leren golfen. De golfprofessionals zorgen voor een gevarieerd aanbod van oefeningen, tips en tricks.

Zowel leden als niet leden met minimaal baanpermissie, zijn van harte welkom! De minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.
De kosten bedragen € 26,50 p.p. per keer. Indien u inschrijft voor vijf avonden in één keer betaalt u € 106,- in plaats van € 132,50! U krijgt dan dus één avond cadeau.

Er wordt getraind vanaf 18:00 uur. Het diner wordt geserveerd om 19:30 uur.

DATA 2019:

 • vrijdag 12 april
 • vrijdag 17 mei
 • vrijdag 14 juni
 • vrijdag 12 juli
 • vrijdag 20 september

DEELNAME IS INCLUSIEF:

 • Trainen onder begeleiding van golfprofessionals
 • Driving Range ballen
 • Twee drankjes
 • Dagspecial (keuze vlees of vis)

Aanmelden kan op deze pagina.

Clubladder start 1 april

Golft u graag met andere leden van de club? Doe mee met De Hooge Rotterdamsche clubladder! U wordt ingedeeld op uw speelniveau.

De eerste ronde start maandag 1 april 2019

Hoe het werkt:

 • U kunt zich inschrijven op http://clubladder.nl/gcdehoogerotterdamsche.
 • Elke 2 weken wordt er een (matchplay) wedstrijd geregeld.
 • U kiest zelf op welke dagen u graag speelt.
 • U wordt ingedeeld op uw speelniveau.
 • U kiest zelf over hoeveel holes de wedstrijd gespeeld wordt (9 of 18 holes)
 • U wisselt van plek wanneer u wint van iemand die hoger staat.
 • De volledige spelregels vindt u hier.

Indien u in 2018 mee heeft gedaan en zich niet heeft uitgeschreven, bent u automatisch ingeschreven voor 2019.

clubladder-dhr2

Winterkoning en Winterkoningin gehuldigd

Na 8 wedstrijden zijn op zondag 3 maart jl. tijdens stormachtige omstandigheden, de winnaars van de wintercompetitie bekend geworden. De wedstrijden zijn van oktober tot en met maart gespeeld.

Winterkoning: Nico van Leeuwen (63 slagen bruto)
Winterkoningin: Caya Huijbregts (67 slagen bruto)

De wintercompetitie kent een ‘eclectic’ spelvorm, waarbij iedereen meerdere rondes loopt en waarbij steeds het minste aantal slagen per hole telt. Dus maakt u op de eerste wedstrijddag een bogey op hole 1 en op een volgende wedstrijddag een par, dan telt de par.

Onderstaand de uitslag zowel de netto (met handicapverrekening) als de bruto (zonder handicapverrekening):

Netto Dames:
1. Heleen Schipper 62
2. Patricia Zonneveld 62,5
3. Caya Huijbregts 63,5

Netto Heren:
1. Nico van Leeuwen 59,5
2. André van de Graaf 60
3. Tom van Nuijsenburg 60,5

Bruto Dames:
1. Caya Huijbregts 67
2. Patricia Zonneveld 69
3. Bo Snel 72

Bruto Heren:
1. Nico van Leeuwen 63 (hogere handicap 7.4)
2. Rutger van der Cammen 63 handicap 4.3
3. Ralf Mulder 65 handicap 5.9

winterkoningen2

Zomeravondcompetitie (ZAC)

Het is bijna weer zover: de gaat de ZAC van start. We nodigen u graag uit om aan te sluiten op deze avonden. Wij spelen op deze avonden 9-holes en starten tussen ca. 16.30 en 17.00 uur. De indeling van de flights gebeurt op de avond zelf op basis van binnenkomst.

De ZAC wordt altijd op een woensdag gespeeld, echter de eerste wedstrijd is op DONDERDAG 11 april 2019, vervolgens spelen we om de twee weken, de 2e wedstrijd is op woensdag 24 april 2019. De slotavond zal plaats vinden op woensdag 11 september 2019 en is een shot-gun welke om 16.30 uur zal beginnen.

Na afloop van iedere wedstrijd kunt u een gezellig hapje blijven eten tegen aantrekkelijke tarieven.

Inschrijven kan via OGS. Indien u laat wilt starten dit graag vermelden zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

De ZAC
Ineke v.d. Knap, Ernst Olree en Martin Reuver

Ladies Night – seizoen 2019

Bent u één van de vrouwelijke golfleden en heeft u zin in een leuke 9 holes woensdagavond in de periode april – september? Dan zijn de Ladies Night golfavonden iets voor u!

Eens in de veertien dagen op woensdagavond kunt u meedoen. Inschrijving verloopt via het online golfsysteem (OGS) en indeling van de flights gebeurt op de avond zelf op basis van binnenkomst (flights tussen 17.15 en 18.30 uur). De eerste twee en laatste avond zijn de starttijden tussen 17.00 en 18.15 uur. Na iedere speelavond is er een prijsuitreiking en op vrijwillige basis nuttigen we na de ronde een maaltijd.

Wilt u deze gezellige avonden in 2019 niet missen, zet dan alvast de data in uw agenda:

 • 3 en 17 april
 • 1, 15 en 29 mei
 • 12 en 26 juni
 • 10 en 24 juli
 • 7 en 21 augustus
 • 4 september

Het seizoen wordt in oktober afgesloten met een gezellig diner, waarbij de overall-prijswinnares bekend gemaakt wordt. Haar naam krijgt een plek op de ‘theepot’. Seizoen 2018 werd gewonnen door: Jolanda Oosterwaal.

Wilt u deelnemen aan de avonden en u staat nog niet op de deelnemerslijst, meld u dan aan via ladiesnightdhr@gmail.com of bel met Nicolette Zwijnenburg – 06 515 66 272.

Men’s night

Net als afgelopen jaren organiseren we iedere twee weken op de dinsdagavond de “Men’s Night”: een 9-holes ronde voor de heren-leden van de Hooge Rotterdamsche. Gelegenheid om anderen te leren kennen, gezellig en competitief te spelen en na afloop wat te drinken en desgewenst te eten. Het wordt dit jaar een extra lange serie van 13 wedstrijden die begint op 2 april en wordt afgesloten op 17 september met een slot-diner en de uitreiking van de seizoensprijzen.

Hoewel zo maar aan komen waaien het eenvoudigste zou zijn, willen we van te voren weten hoeveel man er ongeveer meedoen. Inschrijven kan via ogs.

Het is wel een inloopwedstrijd in de zin dat degenen die gearriveerd en klaar zijn om te spelen, in overleg met de wedstrijdleiding de baan ingaan zodra de afslagplaats vrij is. Er wordt dus geen startlijst gemaakt en dat schept flexibiliteit mocht een afspraak uitlopen of het verkeer eens wat tegen zitten. Verder is het zo dat in- en uitschrijven kan tot 12:00 uur op de dag van de wedstrijd. Mocht je na die tijd nog willen checken of er plek is of wil je laten weten dat je het niet meer haalt of er pas laat zal zijn, neem dan contact op met de wedstrijdleiding (Dirk Luger 06-20491414 of Friso van Asten 06-10204921).

Om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen beginnen we niet te vroeg. In principe hebben we een uur de tee beginnend vanaf de 1e starttijd. Aan het begin en aan het einde van het seizoen wordt er vroeger gestart i.v.m. de eerder invallende duisternis. De lijst hieronder geeft het overzicht voor 2019.

Data 1e starttijd Wedstrijdnaam
2-Apr 16:45(!) Men’s Night Opening Seizoen
16-Apr 17:00(!) Men’s Night
30-Apr 17:30 Men’s Night
14-May 17:30 Men’s Night
28-May 17:30 Men’s Night
11-Jun 17:30 Men’s Night
25-Jun 17:30 Men’s Night
9-Jul 17:30 Men’s Night
23-Jul 17:30 Men’s Night
6-Aug 17:30 Men’s Night
20-Aug 17:00 Men’s Night
3-Sep 16:45(!) Men’s Night
17-Sep 16:30(!) Men’s Night – Slotwedstrijd

Inschrijven kan vanaf drie weken voor de speeldag. Voor de eerste ronde hebben we nu alvast de inschrijving open gezet.

We hopen veel van jullie snel te zien,

namens de “Men’s Night” commissie, Friso van Asten en Dirk Luger

Nieuws: Jeugdcommissie

Op zondagmiddag 17 februari jl. heeft de Jeugdcommissie samen met de Golfschool het Jeugdplan 2019 gepresenteerd aan de jeugdleden en hun ouders. Het was een geslaagde bijeenkomst waarin de lessen, het Plus Programma, wedstrijden en competitie uitgebreid aan bod kwamen. De Hooge Rotterdamsche heeft momenteel 65 jeugdleden, waarvan 55 actief deelnemen aan de lessen en wedstrijden.

De komende maanden komt u de jeugd tegen op de club! Op woensdagmiddag en zondag vinden de lessen plaats. In de weekenden ziet u hen in de baan want zij doen mee aan de diverse wedstrijden die de komende maanden worden georganiseerd.
De golfschool biedt de jeugdleden een Plus Programma aan waarbij zij in koppels werken aan hun techniek van de verschillende spelonderdelen.

Drie enthousiaste jeugd competitieteams komen uit voor onze club. Woensdag 20 februari jl. heeft de eerste bijeenkomst met de competitieteams plaatsgevonden en zij hebben er enorm veel zin in. De komende tijd houden we u op de hoogte van de activiteiten en prestaties van onze jeugdleden.

Verder lezen? Bekijk hier:

De Jeugdcommissie

Openingswedstrijd Damesdag met komst GolfDiva

Op dinsdag 19 maart gaan we van start met ons nieuwe zomerprogramma. Wij organiseren een leuke teamwedstrijd met aansluitend een spetterende modeshow, prijsuitreiking, hapje en een drankje voor € 8,- p.p. Inschrijven kan tot 11 maart 12.00 uur via OGS. De eerste starttijd is om 10.00 uur.

Bij gesloten baan zien wij u graag om 11.00 uur, ook dan zorgen we voor een aangenaam programma, naast de GolfDiva, hapje en drankje voor € 5,-. Ook nieuwe dames zijn van harte welkom, vol is vol.

Wij allen van de damescommissie hopen jullie veel te zien in 2019.

Laura Davidson, voorzitter Damesdagcommissie
hooge rotterdamsche banner

Commissie Werving & Binding is op zoek naar twee nieuwe commissieleden

Voor het seizoen 2019  is de commissie Werving & Binding op zoek naar twee nieuwe commissieleden. De huidige commissie bestaande uit Frieda Buys, Marja Reuver, Lot Peijnenburg en Bas en Nicolette Zwijnenburg hopen op versterking om onderstaande activiteiten ook in 2019 voort te zetten.

De commissie Werving & Binding verleent medewerking aan activiteiten ter promotie van onze golfclub en organiseert daarnaast diverse activiteiten, waaronder:

 1. Rabbits & Rangeravonden: Golfers met een handicap van 36 tot en met 54 gaan in de periode april – september één keer in de twee weken op maandagavond met een ervaren golfer de baan in. Zij krijgen op deze manier ‘wedstrijd- en baanervaring’, leren de golfregels in de praktijk en gelijktijdig kunnen ze toewerken naar een handicap van 36. Voor het seizoen 2019 staan 12 avonden ingepland. Op een R&R avond hebben twee commissieleden dienst om de wedstrijd (9 holes) te regelen. Aan het einde van het seizoen vindt de slotdag plaats.
 2. Kennismakingswedstrijd voor nieuwe leden: Voor nieuwe leden wordt twee keer per jaar een 9 holes kennismakingswedstrijd georganiseerd. Deze 9-holes wedstrijd wordt afgesloten met het nuttigen van een lekkere daghap in de brasserie. De eerste wedstrijd staat gepland op woensdagavond 10 april.
 3. Samen Trainen: Eens per maand op zaterdagmiddag van 15.00 – 16.00 uur faciliteren twee leden van de commissie een trainmoment voor startende/beginnende golfers. Er worden oefeningen uitgezet (o.a. putten/chippen/pitchen) waarbij de deelnemers een uurtje gezamenlijk kunnen oefenen.
 4. Kennismakingsochtend leer golfen: Als commissielid treedt je op als gastheer/gastvrouw bij de ontvangst van deelnemers die zich ingeschreven hebben voor de leer golfen clinic van de pro. Je vangt de deelnemers op en beantwoordt zowel vooraf als achteraf de vragen die er leven bij de potentiele starters. Deze activiteit vindt op zaterdag/zondag plaats, 1x per maand van 10.00 tot 11.30 uur.
 5. Handicapregistratie wedstrijd: Eén maal per jaar wordt een wedstrijd georganiseerd voor de golfers die hun handicap registratie via de Hooge Rotterdamsche laten verlopen (maar geen lid zijn). De commissie zorgt voor deze mogelijkheid.
 6. Golfambassadeurschap: De commissie is beschikbaar om beginnende golfers te begeleiden op een golfronde of een potentieel lid mee de baan in te nemen.

Bent u een positief en enthousiast clublid, die graag de handen mee uit de mouwen steekt om potentiële leden, nieuwe leden en beginnende/startende golfers te enthousiasmeren voor het golfen bij De Hooge Rotterdamsche en/of een lidmaatschap? We gaan graag met u in gesprek. Het is een pré als u administratief kundig bent en handig bent met de PC. Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met de voorzitter van deze commissie: Bas Zwijnenburg