Welkom in de Brasserie

Bij de Brasserie van De Hooge Rotterdamsche zit u wel goed. Omgeven door oneindig groen, kunt u een aantal holes zien liggen. In de verte pronkt de skyline van Rotterdam. Ook binnen is de brasserie sfeervol ingericht. Kom eens kijken, u voelt zich vast gauw thuis.

Papa golft

Hij heeft zijn zoontje meegenomen. Al weken stelde hij talloze vragen over papa’s zaterdagritueel. Papa sloeg op een gigantisch groen veld een balletje in een gaatje. Dat moest hij in het echt zien! Vandaag was eindelijk die dag aangebroken dat papa vroeg of hij meewilde. En als het hem beviel, kon hij de volgende keer op les bij Golf Academy Zuid Holland. Dat liet zoonlief zich geen twee keer vertellen. Hij zat al achterin, voordat papa zijn spullen bij elkaar geraapt had. Ze starten vandaag bij de Brasserie en kopen twee flesjes fris en twee gevulde koeken. Papa leent wat clubs voor zijn zoon. Nu zijn ze er helemaal klaar voor.

Dat is nog eens zaken doen

Ze reserveerden een tafel voor vijf. Vier van hen typt driftig aantekeningen over op de laptop. Lang leve Wi-Fi. De vijfde praat de andere vier bij over hoe het nieuwe marketingplan de afgelopen maanden zijn vruchten heeft afgeworpen. Hier en daar zijn nog wat verbeterpuntjes, maar succesvol durft hij het al wel te noemen. Ondertussen bestelt het vijftal twee porties Rotterdamsche kroketten, een rondje De Hooge Rotterdamsche, een broodje Serranoham en twee keer de Business Lunch. Na de lunch zullen ze onder het slaan van een balletje verder praten over de toekomst van het huidige marketingteam.

Een verdiend glaasje wijn

Ze kennen elkaar vandaag veertig jaar. Oude vriendinnen, vroeger zaten ze bij elkaar in de klas. Vanaf moment 1 mochten ze elkaar. Ze vulden elkaar aan en vertrouwden elkaar hun diepste geheimen toe. Toen ze allebei verliefd werden op dezelfde jongen, besloten ze daar geen aandacht meer aan te geven. Hun vriendschap ging voor. Dat wilden ze vandaag vieren. Een dagje golfen op een baan waar ze nog niet eerder waren geweest. Na een dag buiten, komen ze binnen met rode wangen en tevreden smoeltjes. Het is tijd voor een aperitiefje. Ze bestellen een portie Old Rotterdamsche en twee rode wijn. Proost! Op de vriendschap!

Gewoon omdat het kan

Ze golfen hier al jaren. Iedere week wandelen ze over het keurig gemaaide groen. Met hun neus in de richting van de bal. Ze delen een ware passie. Gisteravond besloten ze om eens gezellig een hapje te eten in de bijbehorende Brasserie. Gewoon omdat het kan en omdat ze zin hadden in een leuk avondje uit. Nu kijken ze elkaar liefdevol in de ogen, nog altijd stralend. De kaarsen geven een gouden gloed op hun gezichten. Ze beginnen allebei met een carpaccio. Ze vertellen elkaar dat het zo goed smaakt en gaan daarna over op een gebakken zeebaars en een luxe satéschotel van kippendijenvlees. Hij bestelt een biertje en zij een glas witte wijn. Of ze nog een toetje nemen? Wie weet…

Wat de gelegenheid ook is. Een tussendoortje, lunch, een business lunch, een aperitiefje, een dagschotel of een volledig diner. U bent altijd welkom bij De Hooge Rotterdamsche.